Алиансът е готов да се намеси пряко във войната в

...
Алиансът е готов да се намеси пряко във войната в
Коментари Харесай

Вестник „Република“: НАТО ще се намеси пряко във войната в Украйна

Алиансът е подготвен да се намеси директно във войната в Украйна, в случай че Русия пресече една от две червени линии, оповестява италианският в. " Република ", представен от Укринформ и УНИАН.

" За пръв път от началото на войната НАТО дефинира, по доста конфиденциален метод и без публични изказвания, две червени линии, след пресичането на които може да се стигне до директна военна интервенция в спора в Украйна ", декларира италианското издание.

Първата алена линия е намесването на трети страни, като Беларус.

Втората алена линия са военни провокации против балтийските страни, Полша или Молдова. Подобни провокации са вероятни в интервал на засилено комплициране, като да вземем за пример по време на предизборни акции в Европа и в Съединени американски щати, отбелязва Укринформ. В същото време обаче сега няма оперативни проекти за изпращането на войски, а единствено оценки на вероятни незабавни дейности в най-краен случай.

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да призове Китай да " спре Москва " на днешната си среща с китайския си сътрудник Си Цзинпин, отбелязва италианското издание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР