ългарски политици честитят Новата 2021 г. с надежда и пожелания

...
ългарски политици честитят Новата 2021 г. с надежда и пожелания
Коментари Харесай

Новогодишни поздравления от български политици

ългарски политици честитят Новата 2021 година с вяра и пожелания за здраве и разцвет. Не подминават компликациите през 2020 година и означават заслугите на медиците и обществото през отминаващата сложна година, осведоми.

Обръщение по случай 2021 година направи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева .

„ Честита Нова година, скъпи сънародници! Повече от всеки път се обръщам към вас с вяра, с цел да пожелая от сърце здраве, наслада и разцвет на всеки един от вас през 2021 година. Вероятно всички ще бързаме да забравим случилото се през 2020 година и ковид. Но каквото и да става, не би трябвало да забравяме уроците на миналите 12 месеца. Научихме ли се да сме виновни един към различен? Научихме ли се да сме по-човечни и да си оказваме помощ? Научихме ли се по какъв начин да не допуснем тази ужасна пандемия да ни връхлети още веднъж?”, стартира словото си Караянчева.

Председателят на Народното събрание показва болката си, че във времето, когато трябвало да сме най единни, сме били и най-разделени . „ Изпуснахме огромна опция да вдъхнем на хората кураж и религия в силите на страната. Изпуснахме опция да потвърдим, че изразът „ единение на държавата” е действително изпълним, а освен текст в Конституцията. Уви, персоналните ползи и упоритости надвиха, събрани в един юмрук”, счита Караянчева.

„ И въпреки всичко, миналата година имаше и своите позитивни моменти. Станахме очевидци на удивителния подвиг на медиците ни. Без професионализма, напъните и търпението на лекарите, сестрите, санитарите, фармацевтите, лаборантите, служителите на реда, обществените служащи нямаше да се оправим. На първа линия имахме бойци, които не отстъпиха. Считаното до неотдавна за невероятно, през днешния ден е реалност. Световните учени съумяха за малко време да открият ваксина. Съвсем скоро с нейна помощ ще обърнем хода на битката”, отбелязва тя.



„ Бих желала да благодаря и на всеки един от вас, който претърпя неблагополучия през 2020 година поради ковид, само че откри сили да продължи, да оказва помощ, да живее по конструктивен метод. Всеки един от вас е воин, заслужил удивление. Истински имам вяра, че 2021 година ще бъде годината на възобновяване и новото начало”, изрича още ръководителят на Народно събрание.

„ Най-важният урок от 2020 година е, че всички сме свързани и всеки един от нас с мислите, думите и делата си е виновен за благосъстоянието на всички. Ето за какво поисквам на всички доста шанс и триумфи. Честита Нова година”, приключва Цвета Караянчева.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова стартира своето благопожелание за Новата година във Facebook с откъс на Екзюпери: „ На света няма нищо по-крехко от надеждата”. Именно с вяра, написа тя, заставаме на прага на новата година. Все още нежна, само че несломима.

„ Измина година на тежки загуби и пропуснати моменти, през които се научихме да прекосяваме дружно. Със смелостта на нашите лекари, сестри и медицински личен състав, които не се предадоха пред тестванията на незнайното. С грижата на хиляди хора и доброволци, които помагаха на непознати. Със съпричастността и отговорността на всеки. Това беше най-големият урок по човещина, за който си коства да сме благодарни”, отбелязва Фандъкова.



Според кмета през 2020 година сме научили, че силата е в общността . „ Колкото и да обичаме да споделяме, че човек би трябвало да си помогне самичък, научихме, че безрезервната помощ я дават други, постоянно изцяло непознати. Научихме, че с „ не ми пука” и „ и без мен ще се оправят”, не става. В годината на пропуснатите обятия, научихме какъв брой доста обичаме. Предстои ни да извървим сложен път, само че задачата ни е обща – да запазим живота!”, добавя градоначалникът.

„ Желая Ви здрава и сполучлива 2021-а година! Нека през нея имаме повече споделени моменти със своите близки, без терзания и боязън, а с любов и вяра!”, приключва посланието си Йорданка Фандъкова.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през Новата година най-важни са вярата, смяната, сигурността и справедливостта. „ Изпращаме една тежка година за всяко българско семейство и за всички ни като общество”, написа Нинова във Facebook.



Тя благодари на всички, които са се борили с непознатото за нашата страна и света предизвикателство. „ На всички, които бяха на първа линия, на всички, които всеки ден отиваха на работните си места, на тези, които бяха затворени у дома, татковци и майки, баби и дядовци, деца и младежи, на всички, които се бореха за оцеляване и търсеха избавление за околните си”, прибавя тя.

„ Днес доста фамилии са разграничени за празниците . Дано това повече в никакъв случай не се повтаря. Човекът, а и обществото ни, сме устроени по този начин, че постоянно да се стремим към по-добро. В този блян за нас най-важни са вярата, смяната, сигурността и справедливостта”, счита още Нинова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР