Алфред Кох, Каспаров.РуТака триста и N-ият ден от войната приключи.

...
Алфред Кох, Каспаров.РуТака триста и N-ият ден от войната приключи.
Коментари Харесай

Голямата измама - как точно Русия иска да прецака Запада

Алфред Кох, Каспаров.Ру

Така триста и N-ият ден от войната завърши. Нищо на фронта не се е трансформирало. Битки. Артилерийски дуели. Ракетни офанзиви. Смърт. Кръв. Студ. Зима. Ненавист. Болка. Мъка и смут.

Медведчук(украински олигарх, прочут като кума на Путин, б.р.) написа публикация в „ Известия “... Вероятно този брой на „ Известия “ беше пуснат на хартия. Но от кое място ще знае Путин, че към този момент никой не чете „ Известия “? Той живее във времето, когато там блестеше Аджубей, а по-късно Бовин и Овчинников. Затова тази публикация е оповестена в „ Известия “. Повече от явно е, че тази публикация е писана за един четец - Путин. Както, обаче, и за медийните помияри, които съставляват съветската агитация.

Медведчук, сходно на Шура Балаганов, който оживено споделя наличието на известния пасквил „ Бунтът в Очаково “, също толкоз занимателно ни показва добре известната скица на Путин: Русия откровено се стремеше към интеграция със Запада, вярваше му, а той подло приближи НАТО до нейните граници, настройвайки Украйна против Русия и така нататък

Няма потребност да анализирате в детайли тази публикация. Тя е цялостна с вътрешни несъгласия и самоопровержения. Освен това създателят употребява от дълго време изобличени фейкове (като измисления откъс на Клинтън). Но някои тези въпреки всичко заслужават да бъдат коментирани. Преди всичко за това как 

Русия откровено се стреми към другарство и интеграция със Запада

И по този начин. През януари 1993 година в Москва Елцин и Клинтън подписаха контракт за ограничение на стратегическите оръжия. Този контракт предвиждаше премахването на всички (!) ракети с отдалечен обхват на деяние и замяната им с моноблокови.

Този контракт коренно понижи както вероятността, по този начин и разрушителната мощ на изначалния нуклеарен удар. Американците ратифицираха и извършиха този контракт, само че Русия не го ратифицира и надлежно не го извърши. И към момента е по този начин. Къде има сходно нещо... Смятате ли, че това покачва доверието в Русия? И след всичко това желаете Западът да повярва в нейната миролюбивост?

Пиша в този момент не за някакъв брежневско-андроповски Съюз на съветските социалистически републики. Пиша за Русия на Елцин-Путин. Същата, демократична, блага, мирна... Русия с едната ръка изиска филантропична помощ от Америка (падна в краката на Буш), а с другата - отхвърли да се разоръжи. Отказа да го направи по едно и също време и съразмерно на Съединени американски щати.

Москва хленчеше за заеми - и ги харчеше за поддръжката на нуклеарната триада! Тя сподели, че икономическата рецесия я задушава - и пусна подводници и ракетни крайцери. Какво си мислиш, Илон Мъск?

Защо никой не ни има вяра? О, какъв неприятен Запад! И за какво всичките ни съседи бързат да влязат в НАТО? 

Защо не имат вяра в нашата откровеност?

(Знам защо пиша, работих в държавното управление, когато видях с очите си тези подводници в Северодвинск и крайцери на понтоните на Балтийската корабостроителница).

След това. Русия клекна пред Клинтън и изиска от Вашингтон да окаже напън върху МВФ да й отпусне заеми. Клинтън натисна и МВФ и това се случи. Но тези пари Русия похарчи за войната в Чечня. Там избиваха старци и дами в Самашки, бомбардираха Грозни с противопехотни мини и изтезаваха хората в Деканозово.

Не приказвам за някакъв ленинско-сталински Съюз на съветските социалистически републики с неговия ГУЛАГ и интервенция “Чечевица ” (операция „ Леща “, обвързвана с насилствената депортиртация на чеченци и ингуши в Централна Азия в интервала 23 фувруари 1944 до 9 март 1945 година – бел. ред.). Това е същата блага и мирна Русия, за която Медведчук ни споделя толкоз прочувствено. Според него всичко това е единствено, с цел да увеличи доверието на Запада и да потвърди искреността на Русия.

По-нататък. Всички знаят, че и Европейски Съюз, и НАТО, и изобщо Западът, който включва  Япония, Австралия, Южна Корея и така нататък, е съюз на  демокрации. Там, в този съюз, е невероятно да попадне страна с властническо ръководство. Какво ни споделя Медведчук? Че Русия потегли по пътя на демократизацията? Кога? Когато разстреляхте Народното събрание през 1993 година? Или когато Думата одобри Конституция за един човек - Елцин?

Или може би премахването на изборите за губернатори след Беслан, многократните промени, които Путин направи  в Конституцията,  премахването де факто на изборите на всички равнища - това откровено предпочитание ли е да се интегрираме със Запада? И най-после, 

политическите убийства: Литвиненко, Политковская, Немцов…

 Списъкът е безпределно дълъг. Трябва ли всичко казано нагоре да се смята за явни признаци на демократизация?

Как ще разяснява Медведчук отхвърли да се ратифицира интернационалната спогодба против корупцията? Това знак защо е? Как да оценим демонстративната липса на битка с интернационалния наркотрафик и даже на присъединяване на Русия в международната търговия с опиати на държавно равнище? Ами незаконната търговия с оръжие, ръководена от съветските специфични служби? Това също ли е знак за откровено предпочитание да влезем в съюза на демокрациите?

А отравянето на Скрипал и Навални с „ Новичок “? Какво да кажем за многократното нарушение на подписаната от самия Путин спогодба за възбрана на химическите оръжия? Хайде, Медведчук, дай оценка на всичко това!

Русия приказва за нуждата от битка с тероризма. А тя е 

другарка с талибаните и Хамас

Русия изрично се опълчва на сепаратизма, а сама тя финансира и поддържа сепаратистите в Молдова, Украйна и Грузия. Бих желал да чуя тук по какъв начин това укрепва доверието на западната общественост към Русия.

Русия споделя, че желае интеграция, а в това време внезапно ускорява шпионската си активност против Запада. Подкупва политици, предприемачи, краде военни секрети, занимава се с промишлен шпионаж. А Путин се усмихва и гордо приказва за “цап-царап ” (бързо и елементарно заграбване на нещо непознато, на диалект – нещо да гепи – бел.ред.). Какво от това? Трябва ли Западът да разнася хляба и да се радва по какъв начин Путин го " интегрира "?

Забележете, аз съзнателно не приказвам за цялата тази украинска случка, почнала още при започване на 2014 година Това като цяло е друга ария. Крим, ДНР-ЛНР, „ зелени човечета “ и по този начин нататък. И не говорете тези дрънканици  за Косово. Косово не е анексирано. И никоя страна не го е оповестило за своя територия. За разлика от Крим, Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области на Украйна.

Така че, Медведчук, твоите трудове не значат нищо, всичко, което си написал е незначително и на вятъра. Би било по-добре да оставиш девствено чист вестника, с цел да не се притесняваш, че ще изцапаш задника си, в случай че се избършеш с него. Така или другояче този вестник за нищо друго не става.

След тази публикация обаче имам съмнение, че Путин в този момент е „ кумът “ на Медведчук в един различен смисъл. И имам известни подозрения до каква степен Медведчук е самостоятелен в дейностите си.

Накратко, Медведчук! Нямаме религия нито на вас, нито на вашия кум. Кремъл не искаше и не желае никаква демократизация и интеграция. Той иска 

да прецака (наеб@ть) Запада

 Да му влезе под кожата и там да остави ларвите си. Но не той беше атакуван. Западът от дълго време търпи изкуството на измамата. Мислехте, че сте най-умните. Но пристигна времето за отплата. И ще отговаряте за цялата тъга, която причинявате на хората.

Нашата идея е обективна. Врагът ще бъде надвит. Победата ще бъде наша.

Слава на Украйна!
Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР