Алексей Петров изпратил на Явор Дачков през 2011 г. записа

...
Алексей Петров изпратил на Явор Дачков през 2011 г. записа
Коментари Харесай

Алексей Петров тайно пратил записа на разговора между Борисов и Танов за Мишо Бирата

Алексей Петров изпратил на Явор Дачков през 2011 година записа на диалог сред тогавашния министър председател Бойко Борисов и тогавашния началник на митниците Ваньо Танов, който провокира абсурда " Мишо Бирата ". Това признава Кристина Патрашкова, която тогава издаваше в. " Галерия ", спонсориран от Алексей Петров, във Филтърнюз.бг. Тя споделя, че записа получил Явор Дачков анонимно, а по-късно разбрали, че източникът е Алексей Петров.

Таен запис на телефонен диалог, за който се твърди, че е сред Бойко Борисов и Ваньо Танов, популяризира тогава Явор Дачков, който работеше във вестника.

Той му бил възложен от загадъчен човек на улицата, сподели журналистът на специфична конференция в Българска телеграфна агенция.

В записа се чува по какъв начин мъжки глас, който несъмнено наподобява на премиерския, споделя: “Абе тоя Мишо Бирата ми се обади в този момент отново. В неговата фабрика влезнали митничари ли са, служители на реда ли са, събират телефони, вършат там некаква акция. ”

По-нататък излиза наяве, че гласът, който се разпознава като Бойко Борисов, е поел ангажимент " да не закача " Михаил Михов, притежателя на фабриката за бира “Леденика ”.

Другият глас, в който се разпознава Ваньо Танов, споделя, че има инспекция по сигнал на жители, че фабриката, която е била с лишен лиценз за 2 месеца, работи през нощта.

От диалозите се схваща, че по сигнал на жител инспекцията е поради бутилиране в миг, в който пивоварната е с лишен лиценз.

" Там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му заречен, че няма да го окачам, няма да го окачам ", поучава Борисов шефа на митниците.

Премиерът Бойко Борисов разгласи от парламентарната естрада, че оповестеният запис е монтаж и че източникът е Алексей Петров. (Изявлението на Борисов четете тук)

Това той направи, откакто водачът на Българска социалистическа партия Сергей Станишев му изиска оставката поради този скандал.

Тези хора работят целеустремено, планувано, с доста явен мозъчен концерн, с представители, със събрана информация, с доста пари и с доста техника, изясни министър председателят на Станишев.

Първо той разгласи, че ще разяснява, като излязат резултатите от инспекцията на прокуратурата дали записът е същински. После обаче сподели, че е уверен, че са манипулирани диалози. Те си служат с доста истини и сред тях, като сложиш някакви думи, радикално се трансформира наличието, изясни Борисов.

Борисов описа, че след 22 ч в четвъртък му се обадил Явор Дачков и “10 минути ме въртя - какъв брой е неприятен Цветанов, какъв брой е неприятен Дянков, по какъв начин на мен щели да ми еди-какво си майката, какво щели да ме вършат ”. Чувам, аз въпреки всичко малко запознат съм това нещо, може би не им стигаха някои реплики, допусна той.

“Винаги съм казвал, че Алексей Петров е човек с доста качества. Не инцидентно Станишев го е употребил 4 година В тези неща той е доста, доста мощен. Много по-силен от нас, в сравнение с си мислите ”, обърна се Борисов към соцлидера. И добави, че не е подвластен от никого към днешна дата, а сега, в който усети, че е подвластен от някого, самичък ще си отиде.

Борисов описа още, че “преди време ми се обади президентът, че митниците натискат по непозволен метод ръководителя на Федерацията по баскетбол ”, който бил въпросният Мишо Бирата.

Ето въпросния диалог:

Б. Б.: Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади в този момент отново.

В.Т.: Да?

Б. Б.: В неговата фабрика влезнали митничари ли са, служители на реда ли са, събират телефони, вършат там некаква акция.

В. Т.: Значи, когато беше диалогът при вас, и нали вие казахте да се срещна с него и да се схвана. Аз го извиках при мене и почнахме да беседваме. Обади се господин Дянков и сподели: " Аз карам влака, да пристигна при мене. "

Б. Б.: Да.

В. Т.: И аз го изпратих и повечее.. Сега сега ми се обадиха, че някакъв жител звъни, че туй работи, Бирената. И има и дежурен телефон, че са изпратили мобилната група да види какво вършат през нощта вътре в завода. В смисъл, споделя, че работи заводът при лишен лиценз. Аз му звъннах по мобила и му споделих: " Тази бира, която е налична, бутилирай я, до момента в който оправим нещата. "... го извика и аз не знам те какво са се разбирали.

Б. Б.: Аз го видях Дянков и го пратих при него да се схванат.

В. Т.: Аз звъних на министъра и му споделям: " Г-н министър, имахме спогодба с премиера по този въпрос. Вие го извикахте, кажете ми какво сте се разбрали последно. Той ми вика: " Нищо не съм се разбирал с него. Казах му да си извади тази бира, която е останала там, и това е ". И аз в този момент не знам какво да им кажа....

Б. Б.: Хайде прибирай ги оттова, нали поехме ангажимент да не...

В. Т.: Да де, обаче работим в разнообразни направления. Аз върша едно, а министърът...

Б. Б.: Не, бе. Аз го виках и му споделих, и тъкмо това съм му споделил. Затова, кой е пратил групата там?

В. Т.: Ами то е станало по позвъняване.

Б. Б.: Добре, обади се. Обади се, извади ги оттова и като се видиме, ще го говориме.

В. Т.:... тъй като, в случай че ги заведа, той няма лиценз.

Б. Б.: Да. И това да се направи сега.

В. Т.: Аз това споделих. Материалите да бъдат на моето бюро и няма да се прави нищо, до момента в който не се върна да взема решение по въпроса.

Б. Б.: Добре. Ако би трябвало, обади му се веднага и му кажи какво сме се разбрали, тъй като там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му заречен, че няма да го окачам, няма да го окачам.

Мишо Бирата умря от инфаркт на 47 години през 2011 година. Конспиратори обаче оповестиха гибелта му за подозрителна. По манифестации се появиха лозунги " Кой умъртви Мишо Бирата ". Замесеният в диалога Ваньо Танов също към този момент е мъртвец. Той си отиде на 58 година от масиран инфаркт през 2016 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР