Алексей Петров е застрелян в столичния квартал Драгалевци, близо до

...
Алексей Петров е застрелян в столичния квартал Драгалевци, близо до
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Застреляха Алексей Петров в София!

Алексей Петров е убит в столичния квартал " Драгалевци ", покрай лифта.

Това потвърдиха пред източници от Министерство на вътрешните работи. По информация на " Хоризонт " по Петров е стреляно с пушка.

Има и тежко ранена жена, която се е разхождала с Петров в региона.

На мястото има засилено полицейско наличие. Извършва се оглед.

Роденият през 1962 година Алексей Петров е някогашна барета от Специализирания отряд за битка с тероризма, помощник на НСС. Бивш специфичен консултант и в Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС).

Алексей Петров напуща баретите при започване на 90-те години на предишния век. След това се насочва към частния бизнес. Той е измежду учредителите и на Съюза на някогашните барети. Създава няколко застрахователни компании.

На 14 август 2002 година против него бе осъществен несполучлив атентат на басейна " Спартак ". Тогава Петров бе прострелян в гърдите и крайници.

Покушението против Алексей Петров бе коментирано сбито от министърът на защитата Тодор Тагарев.

" Не е в областта на моите пълномощия ", сподели Тагарев.

По непотвърдена информация на БЛИЦ дамата, която се е разходала с разстреляната някогашна барета край лифта в Драгалевци, е била ранена тежко в гърдите. Именно тя се е обадила на незабавния телефон 112. Била е откарана в Пирогов в съпровождение на тежко въоръжени служители на реда. Тамо обач, макар положените старания на незабавните медици, тя е издъхнала.

Малко по-късно стана известно, че дамата е жива, въпреки и тежко ранена. Тя е била оперирана в Пирогов.

Тежко ранената е негова физиотерапевтка от огромна столична болница, която се е грижела за Петров, след пострадване на крайници му.

Всички входове на София са блокирани от полицейски коли. Градският прокурор на София Илияна Кирилова, дружно с двама от заместниците й Христо Кръстев и Ивайло Илиев, са на мястото.

Столични служители на реда обясняват събитията към тежко престъпно закононарушение. Това оповестиха публично от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в първи коментар във връзка осъщественото по-рано през днешния ден ликвидиране на предприемача Алексей Петров.

" Криминалисти обясняват обстоятелства и условия към закононарушение, осъществено през днешния ден в столицата. Сигналът за ранени мъж и жена в кв. „ Драгалевци “ е подаден към 12.20 часа. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които откриват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. Тя е превозена в болнично заведение ", осведомят още от Министерство на вътрешните работи.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, в границите на което се прави оглед и ще се обясняват събитията към закононарушението.

По-късно прокуратурата и Министерство на вътрешните работи дадоха взаимен брифинг, на който бяха пределно сбити. В къса систематизирана информация от двете институции единствено показаха, че Алексей Петров се е движил с трима души защита и е вървял по нормален маршрут.

Сформиран действен щаб, в който са включени голям брой структури на Министерство на вътрешните работи и се разпределят дилемите, които би трябвало да бъдат изпълнени.

По последна информация на Нова тв по Алексей Петров е стреляно с автомат.

Вероятно и трите покушения против Алексей Петров са с еднакъв източник, съобщи пред медиата юристът и някогашен чиновник на НСБОП Николай Петров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР