Алексей Навални ще бъде погребан в края на седмицата, церемонията

...
Алексей Навални ще бъде погребан в края на седмицата, церемонията
Коментари Харесай

Алексей Навални ще бъде погребан в края на седмицата, церемонията може да се състои на 29 февруари

Алексей Навални ще бъде заровен в края на седмицата, церемонията може да се състои на Борисовските гробища на 29 февруари. Поддръжниците на Алексей Навални оповестиха, че тази седмица е планувана прощална гала. Предполага се, че погребението може да се състои в едно от двете столични гробища.

Погребението на Алексей Навални, който умря на територията на изправителната колония №3 в Харп, може да се състои на 29 февруари 2024 година Церемонията е планувана на едно от двете столични гробища – Хованское или Борисовское. Последното гробище, както означават каналите на Telegram, към този момент се приготвя за вероятно обществено прощаване с Алексей Навални.

Прессекретарят на Алексей Навални Кира Ярмиш сподели, че другарите на умрелия опозиционер сега търсят зала за прощаване. Ярмиш приказва за това в обществената мрежа X.

Към момента няма точна информация за избора на гробище. Борисовското гробище е едно от най-старите в Москва. Стандартен имот там коства от 250 хиляди рубли. В момента има девет свободни места, започващи от 2,5 милиона рубли.

Именно на входа на Борисовите гробища чиновниците на реда инсталират видеокамери и металдетектори.

Хованското гробище е едно от най-големите. Цените на местата в него стартират от 132 хиляди рубли. Това гробище е определено от родителите на Алексей Навални.

По-рано съратници на Алексей Навални оповестиха, че през последните две години са се подготвяли да разменят наказания опозиционер за руснака Вадим Красиков, който излежава доживотна присъда в Германия. Твърдението не е публично доказано.

Източник: Курьер-Среда/Превод: SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР