Алексей Навални Основният опонент на Кремъл в Русия Алексей Навални

...
Алексей Навални Основният опонент на Кремъл в Русия Алексей Навални
Коментари Харесай

Навални бе освободен след 30 дни, прекарани в ареста


Алексей Навални

Основният конкурент на Кремъл в Русия Алексей Навални заяви в Туитър, че е бил освободен след 30 дни арест - часове преди откриването на международното състезание по футбол с мач на московския стадион " Лужники ", съобщи Франс прес в четвъртък.

Навършил 42 години в ареста, Навални бе наказан на 15 юни за образуване на митинг два дни преди Владимир Путин да стартира четвъртия си президентски мандат и за опозиция на силите на реда, напомня организацията.

Опозиционерът прикани своите последователи да стачкуват из улиците на 5 май под лозунга " Той не ни е цар ". Хиляди откликнаха на апела из разнообразни градове на Русия.
Задържани бяха близо 300 души, в това число Навални, напомня ТАСС.

Навални разказа през днешния ден в детайли в Инстаграм изискванията в ареста: " Всички килии са след опреснителен ремонт, решетките - пребоядисани. Вместо дупките в пода са турени клозетни чинии ", а " храната е по-добра, в сравнение с в ресторант ".

Руските управляващи очевидно не изключват, че ще се наложи да арестуват за разгулен кавги нетрезви британски ентусиасти, и не желаят да се изложат, разяснява той, представен от радио " Ехото на Москва ".

" Ако се каните да нарушавате реда, побързайте. След Световната купа златната колесница ще се трансформира в тиква ", предизвестява опозиционерът.

Указ на президента Владимир Путин лимитира фрапантно правото на хората в Русия да излизат на митинги по време на започващия през днешния ден Мондиал, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР