Александра Начева беше една от много приятните изненади в българската

...
Александра Начева беше една от много приятните изненади в българската
Коментари Харесай

Александра Начева: Тереза Маринова ми пожела да подобря и световния ѝ рекорд

Александра Начева беше една от доста приятните изненади в българската атлетика през 2017-а година. Талантливата пловдивчанка, която се готви под управлението на Стойко Цонов, усъвършенства дългогодишния народен връх на Тереза Маринова в тройния скок при девойките младша възраст, а също така завоюва и сребърен орден на Световното състезание за младша възраст в Найроби (Кения), а малко не стигна да се окичи с отличие и на еврошампионата за старша възраст седмица по-късно. Днес Начева получи специфичен подарък от Mtel за достиженията си през годината, а по-късно даде особено изявление за Sportal.bg :
 Световната медалистка Александра Начева се прибра в България
- Александра, изпращаш един извънредно сполучлив сезон в кариерата си - усъвършенства куп национални върхове, завоюва сребърен орден от международно състезание. Каква е оценката ти за постигнатото през 2017-а?
- Вече отминаха страстите и славата, към този момент се концентрираме и мислим за идния сезон. Не чаках резултатите, които реализирах, само че съм извънредно щастлива от всичко, което се случи и съм доста удовлетворена от себе си. Надявам се идващият сезон да е още по-успешен.
 Пресконференция на БФЛА И
- Подобри дългогодишния народен връх на Тереза Маринова при девойките, успяхте ли да се видите или да се чуете с нея след триумфите ти?
- Видяхме се, тя ме поздрави за върха. Много се зарадвах, тъй като получих поздравления от олимпийската шампионка.

Относно върховете - до предходната година аз даже не съм си мислела, че ще реализира такива резултати през 2017-а.

- Какво ти пожела Тереза Маринова?
- Както знаете, тя държи международния връх за девойки старша възраст (под 20 години), пожела ми да го надмина и сподели, че доста ще се радва, в случай че това се случи. Пожела ми също още доста триумфи. Но има време да стигна до такава степен.

- Броени дни преди Световното в Найроби треньорът ти Стойко Цонов сподели, че би трябвало да те отрезви и да останеш крепко стъпила на земята, с цел да се реализираш и на най-големия конгрес. Явно е съумял, защото ти завоюва орден с нов народен рекорд…
- Успяхме, въпреки че се получи с малко риск или по-скоро терзание в квалификацията. Тази подготовка беше малко инфарктна, тъй като отидох с първи резултат, а първите ми два опита не се получиха. Напълно се бях отписала за третия, споделих си, че няма да стане, само че то пък стана.
 Пресконференция на БФЛА И
- Това, че сподели темперамент, е причина, че можеш да се справяш с компликациите, само че в действителност би трябвало да останеш на земята и да се пазиш от травми, несъмнено, с цел да продължиш да ни радваш с все по-добри резултати…
- Мисля, че демонстрирах характера си на пистата с този трети опит, който ме задържа в международното - другояче просто щях да отпадна.

- Какво си пожелаваш за идната година и в близко бъдеще?
- Най-вече да съм без травми. Пожелавам същото и на Валентин Андреев и Лиляна Георгиева, повече триумфи и да се срещаме на огромните формати.

Снимки: ИВАН ЙОЧЕВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от конференцията ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР