Александър Везенков игра в баскетболен мач в Солун за първи

...
Александър Везенков игра в баскетболен мач в Солун за първи
Коментари Харесай

Победоносно завръщане за Везенков в Солун

Александър Везенков игра в баскетболен мач в Солун за първи път от 2015 година насам, само че този път не бе с екипа на Арис (Солун) както локалните почитатели бяха привикнали да го виждат. Българският национал оказа помощ на новия си тим Олимпиакос (Пирея) да си обезпечи успеха с 68:64 против “жълто-черните”, в чийто редици Саша прекара първите четири години от кариерата си.

Домакините засвидетелстваха уважението си към българското крило и преди началото на дуела Везенков получи букет от клубното управление на Арис, както и сериозна доза овации от почитателите. Като част от локалния отбор той на три пъти бе избиран за “Най-добър млад играч” в Гърция, а по един път стана MVP и най-хубав изпълнител на сезона. Треньорът му в Олимпиакос Дейвид Блат също получи букет, тъй като за малко води солунския клуб преди години.

Гостите изиграха мощна първа четвърт, която се оказа задоволителна да им обезпечи лидерската позиция и те да я задържат до самия край, въпреки че противниците им на няколко пъти скъсяваха дистанцията.

23-годишният Везенков бе в стартовата петица на своя тим и игра малко повече от 22 минути. Бившият баскетболист на Барселона вкара 7 точки, овладя 8 битки и направи 1 асистенция, а в това време сгреши един път и бе фаулиран два пъти.

Василис Спанулис и Йоргос Принтезис бяха най-резултатни за спечелилите с по 11 точки, до момента в който Зак ЛиДей вкара 10. Американецът Лъки Джоунс бе над всички за Арис с 25 точки за 26 игрови минути.

Олимпиакос продължи стопроцентовата си успеваемост през сезона в Гърция и към този момент има 4 победи от 4 мача. Арис от своя страна е с 1 победа и 3 провали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР