Александър Везенков и неговият Сакраменто Кингс продължават успешното си представяне

...
Александър Везенков и неговият Сакраменто Кингс продължават успешното си представяне
Коментари Харесай

Сакраменто и Везенков отново бият в НБА, удариха шампиона

Александър Везенков и неговият Сакраменто Кингс не престават сполучливото си показване и записаха шестата си победа като домакини от началото на сезона в НБА. Възпитаниците на Майк Браун се постановиха над Денвър Нъгетс със 123:117 (25:30, 39:20, 24:28, 35:39) в “Голдън 1 Сентър ” в Калифорния.
Везенков прекара 14 минути на паркета, като 4 точки и 3 битки при 1/3 пукотевица от игра, в това число 1/1 от тройката и 1/3 от наказателната линия. Българинът още веднъж бе измежду хората с най-голямо позитивно въздействие в състава на “кралете ”, откакто се отличи с +/- от +14, влизайки от аварийна пейка.
Везенков се появи на терена за първи път при оставащи към три минути до края на първата четвърт, като при започване на втория интервал единствената му тройка в мача оказа помощ на Кингс да изравнят резултата при 32:32. Веднага по-късно най-полезният състезател в Евролигата си завоюва нарушаване от зоната за три точки, само че означи единствено един от трите си наказателни изстрела. Все отново Сакраменто дръпна напред с 48:40 и по-късно с 64:50 на полувремето.

Везенков още веднъж влезе на паркета при оставащи две минути от третата четвърт, когато Денвър се бе хвърлил на гневен взлом и с помощта на Никола Йокич разликата бе съкратена до пет точки - 81:76. Българският национал не съумя да усили точковия си актив, като бе сменен от Харисън Барнс при започване на финалния интервал при 94:87 в интерес на Сакраменто. В последна сметка дуелът се трансформира в много трагичен в последните минути, защото Йокич продължи акцията си и направи разликата единствено две точки при 112:110, преди основни тройки на Малик Монк и Кевин Хъртър да задържат преднината на Кингс и да подпечатат триумфа на своя отбор.

Ди’Аарън Фокс поведе Сакраменто с 26 точки и 16 асистенции. Малик Монк също наниза 26 точки.

Никола Йокич бе неукротим от другата страна с 36 точки, 13 битки и 14 асистенции. Реджи Джаксън записа 20 точки и 8 асистенции.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР