Александър Везенков бе оябвен за Спортист на годината на България

...
Александър Везенков бе оябвен за Спортист на годината на България
Коментари Харесай

Везенков: Чест е, че повторих постижението на великата Ваня Войнова

Александър Везенков бе оябвен за Спортист на годината на България за 2022 година Това стана ясно, откакто уредниците оповестиха резултатите. Първото място с огромна преднина бе неоспоримо отредено на българския национал.

Крилото изпраща най-силната година в кариерата си, като завоюва златен дубъл с Олимпиакос в Гърция, стана MVP в шампионата на южната ни съседка, бе определен в Идеалната петица за сезона в Евролигата и неколкократно става Най-полезен състезател на кръга в шампионата.
 Александър Везенков е
Александър Везенков е " Спортист на годината "

Неоспорима победа за най-хубавия ни баскетболист

Везенков бе и водач на мъжкия ни народен тим на Евробаскет 2022, като стана герой №1 в груповата фаза - впечатляващи достижения за спорт с толкоз огромна конкуренция като баскетбола. което му отреди и неоспоримата позиция за Спортист №1 в анкетата.

Новината завари Везенков в Атина, където се възвръща от контузия и ще пропусне огромното гръцко дерби на Евролигата с Панатинайкос довечера.

" Боли малко, само че съм добре. Ще се възстановя и за идващия мач съм на линия ", сподели Спортист Номер 1 на България пред уеб страницата на федерацията по баскетбол.

Ето и първите му думи във връзка избирането му за номер 1 за годината у нас:

" Благодаря на всички публицисти и почитатели, които гласоподаваха за мен. Това е огромна чест и самопризнание.

Но би трябвало да кажа - това самопризнание ме стимулира да работя още повече. Да покажа още повече, да потвърдя, че не е справедливо единствено за една година, тласка ме да изградя неизменност. Това самопризнание ме провокира да работя още повече българският баскетбол да се изкачи на по-високо равнище и доста повече деца да се възпламенят по баскетбола.

Искам да благодаря на всички мои съотборници - и в Олимпиакос, и в националния тим на България, на всички, които ми помогнаха през тази година да напредвам и да печеля тази премия.

Чест за мен е след толкоз години да съм едвам вторият баскетболист с тази премия, след първата спортистка на годината - Ваня Войнова. Тя е голямо име, в залата на славата. Радвам се, че го реализирах!

Искам да благодаря също и на фамилията си. Те постоянно са до мен и ме поддържат и в сложни, и в радостни моменти! ".
 Глушков: Това е самопризнание за труда на Сашко!
Глушков: Това е самопризнание за труда на Сашко!

" Много се надявах той да получи тази премия "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР