Александър Марков, Владимир Богдански и Роберт Вецов от БНТ са

...
Александър Марков, Владимир Богдански и Роберт Вецов от БНТ са
Коментари Харесай

Пристигна първи автобус за евакуация на българите в Одеса, правят укрепления на входа на града

Александър Марков, Владимир Богдански и Роберт Вецов от Българска национална телевизия са единственият български екип в епицентъра на спора в Украйна. След близо 20 часа път и безсънна нощ на бензиностанция, тримата най-сетне дойдоха в Одеса.

Екипът пътуваше по най-силно атакувания южен фланг на Украйна от Мариупол към Одеса - две стратегически пристанища на Азовско море, само че по голям брой обиколни направления, с цел да избегне градове, за които има данни, че се водят сражения или се насочват съветски елементи. Това е разстояние, което би трябвало да отнеме за напредване приблизително 9 часа, само че по директния маршрут.

Александър Марков предава, че на входа на Одеса към този момент се строят бетонни укрепления за постовете на полицията и военните. Вътре в града биват укрепвани входовете на някои здания.
Пред консулството ни в Одеса дойде и първият рейс, с който през днешния ден ще бъдат евакуирани записаните 150 българи.
Към момента няма информация през коя граница ще напусне страната. Чакат се още два рейса. Има и четири автомобила, като единият е на Българска национална телевизия.

Шофьорът на рейса сподели за Българска национална телевизия, че ще се минава през молдовската граница. Излизането от страната ще отнеме към 4-5 часа.
По думите на Александър Марков обстановката в страната става все по-тежка за цивилното население. В мощ е комендантски час, лимитирано е количеството гориво, което може да се зарежда в колите. Хиляди хора се пробват да доближат границите с Румъния, Молдова и Словакия. Мнозина прекарват нощта в колите си, заради възбраната за придвижване в тъмните часове на денонощието, което се случи и с тях.

Вторият ден от съветската военна интервенция стартира в 4.00 ч. тази заран. На север край Киев съветска танкова колона е била спряна край град Иванков откакто украинската войска е взривила мост, с цел да спре това нахлуване. Самата столица е била обстрелвана от ракети, съветски аероплан е бил свален, потърпевша е жилищна постройка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР