Александър Лазаров доказа, че взетата победа на Sofia Open е

...
Александър Лазаров доказа, че взетата победа на Sofia Open е
Коментари Харесай

Лазаров върза геврек на 13-тия при юношите и се класира за основната схема в Руан!

Александър Лазаров потвърди, че взетата победа на Sofia Open е била безспорна законмерност и продължи да прогресира в представянето си, печелейки две следващи трофеи на фючърсите в Созопол. През предходната седмица обаче българинът нямаше необикновен шанс при жребия за пресявките в Бергамо и още в първия кръг се изправи против топ поставения Джейсън Кублер, от който беше надигран в два оспорвани сета. Българинът пък по никакъв метод не се повлия от това си проваляне и още този уикенд се включи в квалификациите на Чаланджъра в Руан и през днешния ден записа втория си триумф там, надделявайки над естонеца Марк Лаял с 6:2 3:6 6:0 и по този метод се трансформира в третия ни съотечественик, който ще бъд част от главната скица на надпреварата във френския град, защото Димитър Кузманов и Адриан Андреев попаднаха вътре по право.

Лазаров започва мощно и проби още в третия гейм, а след това се върна от 0:40 и усили преднината си на 3:1. Това беше сериозен удар по увереността на Лаял и грешките от негова страна се усилиха доста, до момента в който Алекс удряше топката доста чисто и не срещна усложнения да реализира още един брейк, с цел да си подсигурява спечелването на откриващата част.

Вторият сет също стартира с безпроблемно подаване за нашия съотечественик, единствено че той като че ли очакваше нещата оттук нататък да се случват без особени старания за него и позволи известно разпределяне, което беше осъдено от по-нискоранкирания състезател и внезапно родният ни представител се оказа изоставащ с пробив. Оттам насетне 13-ият при юношите беше безукорен при изявите си на начален удар и се стигна до паритет в общия резултат.

Така спечелилият трябваше да бъде избран в съдбоносен сет, където двукратният първенец в Созопол не остави подозрение в по-високата си класа и не отпусна нито гейм повече на своя конкурент, намирайки място в същинската част на конкуренцията.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР