Александър е в стабилно състояние и психичното му състояние е

...
Александър е в стабилно състояние и психичното му състояние е
Коментари Харесай

Здравният министър за Александър: Детето е боец

Александър е в устойчиво положение и психологичното му положение е относително положително, заяви пред публицисти служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, който беше в болница " Пирогов ". Там беше настанено 12-годишното момче, което беше открито през днешния ден след повече от седмица търсене, съобщи Българска телеграфна агенция.

Детето има лека дехидратация и по тази причина е настанено в реанимация за наблюдаване, посочи министърът .

Той изясни, че са се провели доста проучвания и съвещания. Бащата е при детенцето, нещата са спокойни, следва да създадем консултация, само че детето е в безусловно устойчиво положение и е добре, заключи Меджидиев.

По думите му детето е войник, с цел да може да издържи по този начин девет дни.

Няма увреждания по крайниците, няма следи от дълготрайно измръзване, изясни още здравният министър. Той посочи, че детето не е седирано (бел.ред. - процедура по назначение и използване на успокоителни (седативни) лекарства), в обикновено положение е и е контактно. Трябва да бъде следено няколко дни, а с оглед леката дехидратация ще имаме системи за оводняване, добави Меджидиев. 

Проф. Николай Габровски от " Пирогов " посочи, че се вършат всички проучвания ,

с които да се откри положението на момчето и дали има отклоняване от естествените параметри. Към момента няма нищо притеснително, сподели той. Лекарят посочи, че като цяло положението на Александър е устойчиво, само че той ще остане в болничното заведение още няколко дни, с цел да бъде следен. С него ще работят експерти, в това число ще бъдат ангажирани и детски психолози, добави проф. Габровски.

Дванадесетгодишният Александър от Перник, който повече от седмица издирваха институции и доброволци, беше открит през днешния ден край Радомир. Сашко изчезна на 11 ноември при разходка в локалната планина Голо бърдо. В огромната акция по издирването му се включиха чиновници на Министерство на вътрешните работи, планински спасители и  над 9000 доброволци - с изключение на поданици на региона, в доброволните формирования имаше хора и от други региони на страната. Бащата на изчезналия Александър разгласи и парична премия за този, който откри сина му и го докара при него.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР