Александър Дунчев, който е недоволен от листите в София- област,

...
Александър Дунчев, който е недоволен от листите в София- област,
Коментари Харесай

Има кой, има как: ПП и ДБ ще пълнят 250 страници с успехи

Александър Дунчев, който е неудовлетворен от листите в София- област, предизвестен от Кирил Петков и татко му Петко Петков, че заречен да поддържа, и посъветван егото му да отиде на второ място
250 празни страници на бъдещите триумфи на “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” сподели Кирил Петков в неделя.

В деня, в който България празнува 150 години от гибелта на Левски, новата коалиция даде старт на предизборната си акция пред Народния спектакъл в София.

Вероятно задачата на водачите беше да показват единение и на фона на разногласията в “Промяната ”. За 10 дни Политическа партия бе напусната от две знакови лица в битката с корупцията - Иван Христанов и Александър Дунчев. Все поради водачите на листите.

Спорът за кого да е София-област - за Политическа партия или Демократична България, стигна до обвинявания в задкулсие. Недоволният Дунчев отиде в Би Ти Ви, с цел да даде елементи по тематиката. Бащата на Кирил Петков - Петко, направи остра забележка на бореца против дървената мафия във фейсбук. Той огласи SMS на Дунчев, който пратил в петък на сина му с заричане да поддържа “Промяната ”, без значение че няма да води листа.

По-късно и някогашният министър председател предизвести обществено Дунчев, че “никой не е над идеята ”, и посъветва всеки да каже: “Моето его отива на второ място ”.

Всички известни лица на Политическа партия и Демократична България без Лена Бориславова, Христо Иванов и Ивайло Мирчев се събраха на сцената пред театъра. Само за Иванов се чу, че е в чужбина, само че праща поздрави.

Огромна оранжева книга сподели Кирил Петков. Тя бе с надпис “Има кой, има по какъв начин ”, а някогашният министър председател я назова “Книгата на идеите ”. Обясни и че първите страници били с общия манифест на “обединението на положителните сили ”. После имало 250 празни страници, които щели да бъдат запълнени.

Наскоро отлъчилият се от Българска социалистическа партия Явор Божанков, който към този момент е лидер на листа на Политическа партия и Демократична България, бе на първа линия. И изясни, че връзките му със соцпартията били “никакви ”, тъй като подкрепяли референдума на “Възраждане ” за еврото, отменили машинния избор и спрели правосъдната промяна. А сходството на неговите позиции и тези на Политическа партия и Демократична България било 100%.

Божанков даде концепция цели парламентарни групи да бъдат сменени с миксери, които единствено щели да шумят в Народното събрание.

Над 50 организации, от които най-разпознаваеми са “Правосъдие за всеки ”, “Екип за София ”, план “За положителното ”, подкрепили обединяването на Политическа партия и Демократична България досега, изясни Кирил Петков.

Лидерът на столичната партия “Спаси София ” Борис Бонев се появи с видеообръщение от Виена и прикани за вложения в кварталите.

ГЕРБ: Кирил Петков опита да приватизира Апостола

“Днес е ден за респект, а не за предизборни пропаганди. Това, което се случва пред Народния спектакъл, като се изключи че е демонстрация на комплекси, е и засегнатост. Ние осъждаме изрично облика на Левски да бъде употребен от Кирил Петков и обкръжението му. ”

Това съобщи Тома Биков от ГЕРБ във връзка митинга на “Демократична България ” и “Продължаваме смяната ” пред Народния спектакъл.

“Левски е на всички. Левски не е на партиите и на обособените публични групи. Левски събира в облика си цяла България. Обидно е този облик да бъде употребен и приватизиран от една група хора, които са пристигнали тук, с цел да уредят живота си и да вземат, а не да дават ”, сподели още Биков.

Според него тези дни не са мотив за празник, а за размисъл, безмълвие и да си напомним заветите на Левски.

Радев: И в успех, и в крушения почитта към Левски остана свята

Точно век и половина ни разделят от деня, в който Апостола на българската независимост бе обесен. За тези 150 години България претърпя доста: напредък, гнет, триумфи и крушения, само че почитта на българите към Левски остана свята, а словата му надживяха епохите. Това сподели президентът Румен Радев пред Паметника на Васил Левски в София.

Чистата и свята република е надалеч, само че братството нерядко се демонстрира. Когато българите протегнахме ръка на потърпевшите в Турция и Сирия, бяхме почтени за братското кредо на Апостола, уверен е Радев.

“Хиляди българи с почтен труд и почтено държание обръщат времето съгласно великите думи на Левски. Само с разсъдък и взаимност може да преведем България през пожара на войната и рецесиите, да я спасим от тези, които търгуват с достолепията на страната ни. Само сплотени под трибагреника може да съхраним България, която Дякона и възрожденците ни завещаха ”, сподели още президентът.

По-рано Радев откри мултимедийна цифрова експозиция “Изповедта на Апостола ” в Националната изложба “Квадрат 500 ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР