Александър Бублик отрази два мачбола през вчерашния ден, за да

...
Александър Бублик отрази два мачбола през вчерашния ден, за да
Коментари Харесай

Бублик нямаше сили за нов повдвиг и не спечели нито сет срещу топ поставения в Марсилия

Александър Бублик отрази два мачбола през вчерашния ден, с цел да в профил Григор Димитров и да се класира за полуфиналите в Марсилия. Досега казахстанецът нямаше нито една победа през сезона, единствено че тази седмица още веднъж се върна към най-хубавия си тенис, само че и това не се оказа задоволително да го забележим в разногласието за трофея, тъй като Хуберт Хуркач беше изцяло хладнокръвен и разумно надигра Бублик с крайното 6:4 7:6(4), осигурявайки си място на финала, в който ще се изправи против един всред локалните представители Бенжамен Бонзи и Артур Фис.

Началото беше по-добро за казахстанеца, който неколкократно изненада противника си с неспасяемо изпълнени къси топки, само че Хуркач удържа на натиска и сполучливо отрази три брейкбола. Впоследствие международният номер 11 на собствен ред имаше опция да пробие, като осъществя още първата си опция за пробив и скоро разполагаше с преднина от 4:2. Оттам насетне топ поставеният можеше да разчита на своя мълниеносен начален удар, с чиято помощ поддържаше безпроблемно задатъка си до последно и справедливо се поздрави с триумфа в откриващата част.

Проблемите за Бублик не свършиха дотук, защото той продължаваше да е изцяло беззащитен, когато пропусне първото си подаване и любимецът го наказваше с точно ориентирани ретури. 50-ият в света обаче не спря да се бори и отрази цели седем късмет за пробив пред противника си, докарвайки нещата до тайбрек във втория сет.

Там лидерът в схемата поведе през цялото време и въпреки по-нискоранкираният състезател да се окопити, то връщане назад за него в мача нямаше и Хуркач постави точка на разногласието, забивайки следващия си неспасяем начален удар в полето на съперника си.

What a show! Top seed defeats Alexander Bublik in incredible fashion!

He books a spot in the final after a 2-set victory 6-4 7-6
— Open 13 Provence (@Open13)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР