Александър Бублик не може да бъде спрян в последните две

...
Александър Бублик не може да бъде спрян в последните две
Коментари Харесай

7-а поредна победа: Бублик върза геврек на световния №48 и е в третия кръг на Уимбълдън!

Александър Бублик не може да бъде спрян в последните две седмици и няма да е пресилено, в случай че кажем, че се намира в най-хубавата си спортна форма въобще в миналото, откакто записа седма поредна победа и към този момент е в третия кръг на Уимбълдън. Казахстанският представител, който разпростра тенис гения си на шампионата в Хале и победи с най-голямата купа в своята кариера, продължава със мощните си изяви и в All England Club, като през днешния ден се наложи над Джей-Джей Улф в поредни сетове - 6:3 7:6(5) 6:0. С триумфа си международният номер 26 си резервира билет за третия стадий върху " свещената трева ", където в спор за място във втората седмица на конкуренцията ще срещне един всред квалификанта Максимилиан Мартерер и " щастливия губещ " Майкъл Мо.

Началото на дуела се оказа извънредно обещаващо за 23-ия подложен, който на бърза ръка засвидетелства умеенето си да пласира завършващи удари от всички краища на корта и поведе с пробив, но незабавно по-късно изигра призрачен сервис гейм и инкасира рибрейк. Този миг обаче надалеч не повлия толкоз отрицателно на Саша, както вероятно щеше да се случило няколко месеца по-рано в хода на годината, и той продължи да гради офанзивите си със забележително успокоение, като ловко изчакваше опцията си да нанесе печелившо отиграване, където бе непогрешим, и в шестия гейм отмъкна още веднъж началния удар на американеца, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част значително се оказа лишена от конспирация, откакто сервисът функционираше на нормалното си високо равнище за всекиго от двамата състезатели и единственият брейкбол, на който станахме очевидци, се откри пред първенеца в Хале, но международният номер 48 не трепна напрегнат и го заличи, с което след това провокира изиграването на тайбрек. В него Бублик започва с изящна къса топка, с цел да си обезпечи задатък от минипробив, като го поддържаше до самия край, преди да допусне възобновяване на равенството при 5:5 точки, само че съумя да остане невъзмутим и стремително отговори с ослепителен ретур, с цел да дублира преднината си в обособените сетове.

Третата част пък се трансформира в шоуто на казахстанския представител, който воден от страхотното си въодушевление ни показва неколкократно своя гений под формата на разнообразни трикови удари, посредством които изцяло обезкуражи Улф, с цел да поведе с два пробива задатък. Оттам насетне крайният излаз на срещата бе въпрос на време и до момента в който американецът очевидно нямаше какво повече да покаже от себе си на корта, то Бублик се възползва от опцията и " върза геврек " на противника си, поставяйки точка на разногласието със жанр.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР