Александър Бублик достигна последните четири на тенис турнира в Антверпен,

...
Александър Бублик достигна последните четири на тенис турнира в Антверпен,
Коментари Харесай

Бублик е първият 1/2-финалист в Антверпен

Александър Бублик доближи последните четири на тенис шампионата в Антверпен, откакто победи мъчно Джовани Мпетши Перикар с 6-4, 4-6, 6-2. Срещата продължи един час и 28 минути.
Третият в схемата казахстанец направи два пробива против един на сметката на 226-ия в света французин за триумф в първия сет. Във втория обаче Перикар изненада по-именития си противник и с брейк в десетия гейм стигна до тъждество в частите. В решителната трета Бублик сподели класата си и след два пробива постави точка на разногласието.

И двамата сервираха доста мощно, като Перикар приключи с 18 аса – против 8 на сметката на Бублик, който загуби единствено четири точки на първо подаване за целия дуел. Френският му конкурент завърши с 30 уинъра – близо два пъти повече от казахстанеца, само че това не бе задоволително за крайната победа.

Така Бублик е първият полуфиналист в Антверпен. Там той ще срещне спечелилия от мача сред Максимилиан Мартерер и Юго Гастон. В другия противници ще са спечелилите срещите Стефанос Циципас – Яник Ханфман и Артур Филс – Хуан Пабло Варияс. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР