Александър Бел е роден в Шотландия и има американско гражданство,

...
Александър Бел е роден в Шотландия и има американско гражданство,
Коментари Харесай

5 любопитни факта за Александър Греъм Бел

Александър Бел е роден в Шотландия и има американско поданство, само че наричал Нова Скотия, Канада собствен дом през последните години от живота си. Когато е на 38 години, Бел живее във Вашингтон и се занимава главно с каузи, касаещи патента на телефона. Той инцидентно попада на книга, наречена „ Baddeck and That Sort of Thing ”, в която Бадек в Нова Скотия е разказано като „ най-красивото градче “. След като прочита описанието, Бел се реалокира там дружно със брачната половинка и двете си деца. Семейството живее там до гибелта на Бел – съвсем 40 години след преместването им.

1. Първата пристрастеност на Бел била да оказва помощ на глухите

Основната цел на Александър Бел била да оказва помощ на глухите студенти в връзката им. Тъй като и майка му, и брачната половинка му били глухи, те се трансформирали във ентусиазъм за работата му. През 1872 година, когато е на 25 години, Бел отваря учебно заведение по вокална физиология и механика на речта в Бостън.

2. Телефонът бил основан от обич и за обич

Една от ученичките на Бел била Мейбъл Хуббард, която била от богат жанр от Масачузетс. Бел се влюбва в нея, само че бащата на Мейбъл, който бил юрист, се опълчва на брака им, поради ниските приходи на Бел. Само няколко дни след основаването на Bell Telephone Company обаче, когато финансите му били подсигурени, Бел подписва брак с Мейбъл. На бюрото си в Бадек, Бел пазел фотография на обичаната си Мейбъл, а на задната страна той написал: „ момичето, поради което беше основан телефонът “.

3. Създаването на „ по-велико “ откритие от телефона

През 1880 година френското държавно управление награждава Бел с 50 000 франка за изобретяването на телефона. С получените пари той открива Volta Laboratory, отдадена на „ увеличението и разпространението на познания, свързани с глухите “. Голяма част от активността на Бел била обвързвана благодарение на глухите. Бел също вярвал, че фотофонът – друго негово устройство, било „ най-великото откритие, което съм основал, по-велико от телефона “. Фотофонът бил предопределен за оптична безжична връзка, което е много напреднала технология за 1880-те години.

4. Бел постоянно помагал на близките

Хората в Бадек към момента описват историята, в която един ден Бел се разхождал по основната улица на градчето и видял, че редакторът на локалния вестник имал проблем с телефона си. Бел отишъл и небрежно отвил слушалката, а в нея намерил заклещена муха. Изуменият редактор попитал по какъв начин по този начин един чужд може да поправи толкоз комплицирано устройство, на което Бел дал отговор – „ Успях, тъй като аз съм основателят на устройството “.

5. След гибелта на Бел, телефонните компании му отдават респект

Александър Бел умира в дома си в Нова Скотия на 2.08.1922 година. Обикновено хората резервират минута безмълвие, когато някой почине, само че в тази ситуация с Бел се случило нещо в действителност необикновено. Всеки телефон в Северна Америка бил спрян за една минута „ в символ за респект към мъжа, който дал на човечеството метод за директна връзка от разстояние “.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР