Александър Алтънбашев е името на бизнесмена, който е отвлечен вчера

...
Александър Алтънбашев е името на бизнесмена, който е отвлечен вчера
Коментари Харесай

Ето го отвлечения милионер Александър Алтънбашев

Александър Алтънбашев е името на предприемача, който е похитен през вчерашния ден по обяд, научи Lupa.bg. Както първи съобщихме през днешния ден следобяд, млад милионер е бил отвлечен от жилището си в идеалния център на София, като полицията допуска, че той е похитен за откуп.

Знае се, че мналата година Алтънбашев е осъществил над 6 милиона евро чиста облага от търговия с криптовалути, поради което направил особено празненство в първокласен столичен клуб. Пред другари пък наскоро се похвалил, че си е купил имение в Дубай за към 2,5 милиона евро и къща в Халкидики, Гърция за близо 2 милиона евро.

Полицията работи по една съществена версия- похищение. Подробности досега не са известни, само че излиза наяве единствено, че апаратаментът му в София е бил усърдно претърсен, като са отмъкнати всевъзможни електронни устройства и флашки с памет.

Алъксандър Алтънбашев е началник на сдружението „ Еста консулнтинг “ ЕООД, на което е притежател на капитала. Той е известно лице от медии като телевизия " Европа ", " Блумбърг тв " и други, които постоянно го канят да разяснява трендовете на пазара за криптовалути. По обучение е икономист, приключил е „ Прогонозиране и обмисляне “ и „ Бизнес администрация “ в УНСС. Влиза в бизнеса с крипотовалути през 2012 година, а от 2018 година се занимава единствено с него, води и обучителни курсове по трейдърство. Казва, че тази търговия не е по-различна от търговията с акции или първични материали, само че този пазар има специфики и би трябвало да се внимава, защото има доста рискови планове.

Една от версиите на Министерство на вътрешните работи е, че евентуално хората, които са му протегнали ръка, са имали търговски връзки с него и са желали да сложат ръка на тайните му парични средства. " В последните 3 седмици цената на биткойна се срина фрапантно - повече от два пъти. Възможно е той да е продал криптовалути на съществени играчи и те в този момент да му търсят отговорност за какво над половината от парите им са се изпарили ", разсъждава криминалист пред Lupa.bg.

Както към този момент писахме, с разкриването на закононарушението се занимават ченгета от столичното Шесто районно ръководство, бранш „ Издирване” в Столична дирекция на вътрешните работи и Главна дирекция „ Криминална полиция”. Все още обаче публично известие няма.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР