Алекс Симеонов след броени дни навършва 30 години и вече

...
Алекс Симеонов след броени дни навършва 30 години и вече
Коментари Харесай

Алекс Симеонов, БК ЦСКА: Очаквайте много здрава игра и себераздаване от нашия отбор

Алекс Симеонов след броени дни навършва 30 години и към този момент е в категорията на най-опитните играчи в НБЛ. В клубния топ 3 е по съвсем всички статистически индикатори от началото на сезона, както и водач в съблекалнята на ЦСКА.

Днес в зала " Арена София " от 18:00 часа.

Ето какво показа Алекс Симеонов пред клубния уебсайт часове преди решителния конфликт.

- Очакваше ли да стигнеш толкоз скоро до борба за трофей с екипа на ЦСКА?

- Стартът на сезона за нас беше много тежък, минахме през доста компликации и травми, които попречиха на нашия тим да се окомплектова за началото на шампионата. Ако би трябвало да бъда почтен, след първите няколко мача не смятах, че ще стигнем толкоз напред в класирането. За шампионата за Купата на България дори не бях мислил, пък камо ли за край. Но действителността е такава, че през днешния ден излизаме и ще се борим да спечелим трофея.

- Началото бе много мъчно, помниш ли какво бе настроението след серията провали от Левски, Берое и Ямбол?

- Да, беше в действителност мъчно. Настроението в тима беше много неприятно, тъй като загубите бяха гарнирани и с травми. Това доста пречеше на подготвителния развой.

- Кой бе повратният миг през сезона съгласно теб?

- За съответен миг не мога да кажа, само че ще отлича няколко мача. Победата в Плевен, както и триумфите против Левски и Черноморец. Това са ни директните съперници в класирането през постоянния сезон. Завръщането на Брандън, както и привличането на Драган и Таменанг, също бяха доста значими стъпи за развиването на ЦСКА.

- Как оценяваш персонално твоето показване до тук? Според статистиката си в топ 3 по най-важните показатвли. И водач по асистенции и вкарани тройки.

- В началото на сезона имах много проблеми с травми и играех безусловно на сакат крайник. За жал в този стадий не постоянно бях потребен на тима, тъй че от тази позиция не мога да кажа, че съм удовлетворен от себе си. Колкото до самостоятелните статистически индикатори, не считам че са значими. Важно е тимът да печели.

- Вече си в групата на опитните играчи, по какъв начин съгласно теб се оправят юношите в тима до тук? Върху какво би трябвало да наблегнат в своето развиване?

- Младите момчета се оправят прелестно. Трудят се всеки ден, стимулирани са и желаят да израстват. В началото им беше сложен прехода от младежки към професионален баскетбол, само че това е нещо през което всеки минава и считам, че те се оправиха супер. Трябва да наблегнат върху всеки подробност от играта, а също по този начин физиката. Не мога да отлича нещо характерно, тъй като баскетболът се развива много бързо и всеки състезател, в случай че желае да е на положително равнище, би трябвало да може да се оправя добре на най-малко две позиции.

- Стигаме и до тематиката за шампионата за Купата. Разкажи ни своя опит в него?

- За мен това ще бъде пети край, като три пъти съм вдигал купата. Включително последните две издания на шампионата. Днес излизам за трета поредна победа.

- Как оценяваш тазгодишното издание на шампионата до тук и представянето на ЦСКА през първите два дни?

- Радвам се, че тази година Купата е в " Арена София ". Тази залата рядко се употребява за баскетбол. Реално това е най-неутралното място и никой тим няма домакинско преимущество. Нашето показване е положително, победихме два доста съществени тима в лицето на Спартак Плевен и Балкан. Тези триумфи ни дават убеденост, че ще можем да излезем спечелили и от финалния мач.

- Какво да чакат почитателите през днешния ден?

- Хората, които ще дойдат в залата и пред тв приемниците, могат да чакат доста здрава игра и себераздаване от нашия тим. Борба за всяка топка до последната секунда на мача. Ще дадем максимума и се надявам това да бъде задоволително, с цел да завоюва ЦСКА.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР