Алекс Овечкин вкара 650-ия гол в кариерата си, а Брейдън

...
Алекс Овечкин вкара 650-ия гол в кариерата си, а Брейдън
Коментари Харесай

Овечкин донесе победа на Вашингтон с 650-ия гол в кариерата си

Алекс Овечкин вкара 650-ия гол в кариерата си, а Брейдън Холтби избави 40 удара за успеха на Вашингтон с 3:2 против Торонто в мач от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). С този триумф първенците се приближиха на две точки от водача в Столичната дивизия Ню Йорк Айлъндърс, който загуби като посетител на Едмънтън след продължение.

Том Уилсън вкара гол и подаде за още един, а Брет Конъли също се разписа за първенците, които завоюваха следващи мачове за първи път от две седмици насам. Андреас Йонсон и Джон Таварес пък бяха точни за тима на Торонто, който загуби два следващи мача и остана на четири точки от втория в Атлантическата дивизия - Бостън.
Конър Макдейвид вкара в продължението за крайния триумф с 4:3 на Едмънтън против Айлъндърс, а по-рано добави и асистенция за прекратяването на серия от пет следващи загуби на Ойлърс. Нюйоркчаните въпреки всичко резервираха първото си място в Столичната дивизия, а и също така водят с шест точки на третия Питсбърг. Пенс отстъпиха с 0:4 против Сан Хосе, откакто Томаш Хертел вкара два гола през първата третина и Мартин Джоунс избави 26 удара на вратата на Шаркс, които са единствено на точка от водача в Тихоокеанската дивизия Калгари.
Тампа Бей завоюва осмата си поредна победа в НХЛ след 2:1 над дивизионния противник Бъфало, с което Лайтнинг записаха 98-та си точка през постоянния сезон. Никита Кучеров пък вкара 30-ия си гол за сезона и доближи границата от 100 точки в границите на един сезон, като го направи най-бързо от 1996/1997 насам, когато такова достижение записа легендата Марио Лемьо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР