Алекс Маркес (Repsol Honda) постави най-добрия резултат в първата свободна

...
Алекс Маркес (Repsol Honda) постави най-добрия резултат в първата свободна
Коментари Харесай

Алекс Маркес спечели първата тренировка за ГП на Теруел

Алекс Маркес (Repsol Honda) сложи най-хубавия резултат в първата свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Теруел в клас MotoGP. Испанецът записа време от 1:48.184 в първите 45 подготвителни минути от втория следващ спортен уикенд на „ Моторланд Арагон “, като по този метод остана на 0.438 пред своя предстоящ съотборник Такааки Накагами (LCR Honda). Тройката бе запълнена от водача в международния шампионат Жоан Мир (Suzuki), който приключи на 0.809 от времето на Маркес.

Despite the crash, tops FP1! and ensure three Hondas finish inside the top four!
— MotoGP™ (@MotoGP)
Самият Маркес приключи сесията в чакъла на последния завой, което не разреши и на неговите противници да подобрят своите резултати в заключителните моменти на тренировката. Падането на испанеца пристигна откакто той загуби сцепление в своята предна гума в издължените финални две криви. Маркес бе незасегнат след случая и нямам заплаха той да пропусне втората подготовка по-късно през днешния ден.

Not how wanted to end his session!

The Spaniard crashes at the final corner, but avoids injury!
— MotoGP™ (@MotoGP)
Останалите места в челната десетка, която ще разреши на водачите на вземат участие непосредствено във втората фаза на утрешната подготовка, след първата подготовка се заемат от Щефан Брадъл (Repsol Honda), Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT), Маверик Винялес (Yamaha), Джак Милър (Pramac Ducati), Алейш Еспаргаро (Aprilia), Пол Еспаргаро (KTM) и Кал Кръчлоу (LCR Honda).

Problems for!

An issue has brought an early end to his session!
— MotoGP™ (@MotoGP)
Победителят от конкуренцията за Гран При на Арагон предходната седмица Алекс Ринс (Suzuki) приключи сесията на 12-та позиция с закъснение от 1.188 по отношение на Маркес, до момента в който най-близкият преследвач на неговия съотборник в генералното класиране Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT) остана едвам 17-ти на 1.437 от времето на първия. Французинът обаче се концентрира напълно върху дълги серии от обиколки след проблемите, които той изпита в надпреварата предходната неделя и употребява единствено един комплект гуми в хода на цялата първа подготовка.

strike first at! leads FP1 despite a crash, with, and close behind!
— MotoGP™ (@MotoGP)
Втората подготовка преди конкуренцията за Гран При на Теруел стартира в 15:30 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР