„Алчността и капитализмът са в основата на успеха с масовото

...
„Алчността и капитализмът са в основата на успеха с масовото
Коментари Харесай

Скандал в Лондон! Обвиняват Борис Джонсън за изпусната реплика за ваксинирането

„ Алчността и капитализмът са в основата на триумфа с всеобщото имунизиране във Англия “. Това са думи на премиера Борис Джонсън по време на частна виртуална среща с депутати от неговата Консервативна партия, от които обаче малко по-късно той се е отрекъл под предлог, че се е пошегувал.

Няколко от депутатите, които са от авторитетния Комитет 1922, потвърдиха казаното от Джонсън във вторник вечерта, два дни преди разпускането на Народното събрание за великденска почивка. Премиерът е бил горделив от обстоятелството, че повече от 28 милиона британци са получили първа доза ваксина като е допълнил: „ Причината за триумфа с имунизацията е поради капитализма и поради алчността, другари мои “.

Веднага по-късно той се е опитал да се отхвърли от думите си като се е пошегувал по какъв начин постоянно при срещи с Комитет 1922 изтича информация в медиите. От " Даунинг стрийт " не отхвърлиха думите на Джонсън, само че отхвърлиха коментар.

Депутати от опозицията осъдиха казаното от премиера в деня, в който бе маркирана една година от първия локдаун. Анджела Ийгъл от Лейбъристката партия разяснява, че „ положителните каузи, а не алчността ще изведат страната от рецесията “. Някои от участвалите във видеосрещата депутати се пробваха да защитят Джонсън с разяснение за подтекста на думите, като показаха, че като цяло той е желал да каже, че огромните фармацевтични компании са съумели безвредно да основат ваксини рекордно бързо и че това няма отношение към настоящия спор с Европейски Съюз.

Политически наблюдаващи обаче считат, че думите на Джонсън могат да ескалират напрежението с Брюксел, макар че до момента той избягваше да се ангажира във „ война на думи “ във връзка на опасността за възбрана на износа на ваксини от Европейски Съюз към Острова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР