Алберт Попов направи едно невероятно каране и даде 6-то време

...
Алберт Попов направи едно невероятно каране и даде 6-то време
Коментари Харесай

Безгрешен Алберт 6-и след първия манш на втория слалом в Шамони

Алберт Попов направи едно необикновено каране и даде 6-то време в първия манш на втория слалом годен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се организира в Шамони (Франция).

New day in! Second Slalom set to start at 09.30 CET! It should be dry..
— FIS Alpine (@fisalpine)
Българинът се спусна с 26-и стартов номер и направи едно съвсем безгрешно втурване и приключи на единствено 0.68 секунди зад водача Хенрик Кристоферсен (Норвегия). С това си каране, Аби остави зад себе си имена като Линус Щрасер (Германия), Себастаин Фьос-Солевог (Норвегия), Мануел Фелер (Австрия), както и вчерашният победител Клеман Ноел (Франция). Представянето на Алберт в първия манш през днешния ден бе доста по-добро от това във вчерашния ден, когато той остана едвам 24-и след първото втурване, след което направи и относително едва второ, което му отреди 27-а позиция в крайното класиране.

Different conditions today in and the Top positions looks slightly different
After 30 skiers sitting in 1st place 2 +0.23 3 +0.44 +0.53 +0.58 +0.68
— skiparadise (@skiparadisesnow)
Кристоферсен, който през вчерашния ден отпадна още на втората врата в първия манш, направи едно в действителност безгрешно втурване и мина трасето за 50.33 секунди, с което си обезпечи задатък от 0.23 преди Алекси Пентюро (Франция). Трети с пасив от 0.44 по отношение на Принца на Викингите е водачът в класирането за дребния бистър глобус в дисциплината Марко Шварц (Австрия).

Клеман Ноел пък позволи доста сериозна неточност в средата на своето втурване и приключи с пасив от 2.77 секунди по отношение на Кристоферсен. Така представителят на домакините не откри място измежду първите 30 и ще пропусне вторият манш през днешния ден.

Вторият манш на слалома в Шамони започва в 13:30 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР