Албанският президент Илир Мета предложи провеждане на предсрочни парламентарни и

...
Албанският президент Илир Мета предложи провеждане на предсрочни парламентарни и
Коментари Харесай

Албанският президент предлага предсрочни президентски и парламентарни избори

Албанският президент Илир Мета предложи осъществяване на предварителни парламентарни и президентски избори в Албания на 13 октомври, с цел да се преодолее политическата рецесия в страната, съобщи БГНЕС.

„ На 13 октомври предварителни и парламентарни, и президентски избори. Аз ще се кандидатирам за президент с тези пълномощия. Еди Рама и Социалистическият парламент, които не ме желаят, дано предложат претендент, който желаят. Това е пътят, който ще позволи тази, за жалост, ужасна рецесия ", съобщи президентът на конференция.

Той добави, че в никакъв случай не е желал от Рама да напусне премиерското място, само че че постоянно е бил зает с намирането на решение на рецесията, тъй като, както той сподели, няма започване на договаряния за участие в Европейски Съюз без присъединяване на опозицията в изборите.

Мета посочи, че предлагането за предварителни избори е негова концепция, само че в случай че Рама има друго предложение за излизане от рецесията, той е добре пристигнал да го разгласи обществено.„ Не ме интересува кой ще завоюва, Баша или Рама, само че не желая Албания да бъде губеща заради играта на политици и посланици ", акцентира албанският президент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР