Албанският премиер Еди Рама реагира в Туитър с отговор на

...
Албанският премиер Еди Рама реагира в Туитър с отговор на
Коментари Харесай

Еди Рама отговори на българското външно министерство

Албанският министър председател Еди Рама реагира в Туитър с отговор на Министерството на външните работи на България, което окачестви като “непредизвикани ” негови изказвания и мнения, направени на Стратегически конгрес в Блед, Словения, преди два дни.

Рама споделя, че някой би трябвало умерено да преведе изказването му, което съдържа същите мнения като през юни.

„ Може би някой би трябвало да помогне на нашите другари от българското външно министерство с равен превод на изказването ми в Блед за това по какъв начин България блокира започването на договаряния за участие на Албания и Северна Македония, когато всички останали най-сетне се съгласиха след 8 години! Просто повторих същите неща, които споделих през юни ", отбелязва Рама.

Maybe someone should help our Bulgarian Foreign Ministry friends with the calm translation of my answer in Bled about how Bulgaria blocked the opening of accession talks for & when finally all the others agreed after 8 long years! I simply repeated same things I said in June.

По време на присъединяване си в 17-то издание на Стратегическия конгрес Блед, Словения, в коментар за последствията от войната в Украйна, Еди Рама прикани Европейски Съюз да не изоставя балканските страни по време на рецесия, както е направил с имунизациите по време на пандемията от COVID-19, когато е не запомнил изцяло региона. По думите на Рама, представени от албанските медии, в случай че тогава не е била помощта на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, са щели да изгубят още животи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР