Албанският премиер Еди Рама осъди антиправителствените протести, които прераснаха в

...
Албанският премиер Еди Рама осъди антиправителствените протести, които прераснаха в
Коментари Харесай

Албания: Премиерът Еди Рама осъди кървавите сблъсъци от уикенда

Албанският министър председател Еди Рама осъди антиправителствените митинги, които прераснаха в конфликти с полицията, оповестяват международните осведомителни организации.

15 души пострадаха, десетки бяха задържани, когато митингът пред Народното събрание в Тирана ескалира през нощта против неделя.

Демонстрантите хвърляха коктейли " Молотов " и камъни, а полицията отговори със сълзотворен газ и водни оръдия. Ранени са и протестиращи, и служители на реда. Повечето задържани пък са от опозиционната дясноцентристка Демократическа партия.

Опозицията упреква в корупция и връзки с проведената престъпност ръководещата Социалистическа партия и е твърдо решена да продължи митингите до оставката на държавното управление. Премиерът Рама приканва за разговор. Той съобщи, че кабинетът не може да падне поради митинги.

Срещу 84 души са повдигнати обвинявания, в това число депутати и членове на управлението на Демократическата партия. Те ще дават отговор за нахлуване на чиновници при осъществяване на служебните им отговорности, опустошение на благосъстоятелност и владеене на запалителни субстанции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР