Албанският парламент отказа да приеме резолюция, признаваща геноцида в Сребреница.

...
Албанският парламент отказа да приеме резолюция, признаваща геноцида в Сребреница.
Коментари Харесай

Албанският парламент отхвърли резолюция за признаване на геноцида в Сребреница

Албанският парламент отхвърли да одобри резолюция, признаваща геноцида в Сребреница. Общо 51 депутати гласоподаваха „ срещу “ резолюцията, като единствено 15 бяха „ за “.

„ Албания в никакъв случай не е имала антиалбанец като (премиера) Еди Рама. Вие потъпкахте кръвта на 8000 почтени босненски мъже и деца. Вие гласувахте за потъпкване на живота на 100 000 косовски албанци “, сподели някогашният министър председател Сали Бериша.

Той също по този начин упрекна Рама, че е плебей на сръбския президент Александър Вучич и че депутатите от ръководещата партия са дали своят вот по негова заповед.

Депутатът Тритан Шеху сподели, че това е горчив и противен ден за албанския парламент, оповестява сараевският портал Kliks.

„ Ние сме единственият парламент, който няма формален документ, осъдителен геноцида. Това е ден, който оставя тежка диря в демократичния свят. Преди няколко дни тези господа гласоподаваха срещу резолюцията, осъждаща съветския геноцид в Украйна. Днес те не одобриха резолюцията, осъждаща сръбския геноцид в Босна, на следващия ден няма да одобряват осъждането на сръбския геноцид в Косово. Защо? Това са връзки, отговорности, Вучич стои над това “, сподели Шеху. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР