Албанската данъчна администрация проучи опита на колегите си от НАП.

...
Албанската данъчна администрация проучи опита на колегите си от НАП.
Коментари Харесай

НАП обучава албански данъчни служители

Албанската данъчна администрация изследва опита на сътрудниците си от Национална агенция за приходите. През тази седмица приходната администрация на България беше хазаин на работно посещаване на представители на албанската данъчна администрация по стратегия „ Фискалис 2020 “ на Европейската комисия. Делегацията включваше високопоставени специалисти от централата в Тирана, както и шефове от териториални структури. Албанските данъчни се интересуваха от опита на Национална агенция за приходите и положителните практики, техниките и софтуерът, който употребяват българските специалисти в региона на данъчните проверки и ръководството на риска.

Българските специалисти срещнаха албанските си сътрудници с контролната активност на Национална агенция за приходите. Представена беше и отдалечената връзка на касовите апарати с осведомителната система на Агенцията, както и изгодите от нейното действие.

На срещата беше направена практическа проява на работата на осведомителна система „ Контрол “ на Национална агенция за приходите. Българските специалисти показаха и новите способи, които употребяват в работата си за предварителна защита и противопоставяне на данъчни измами. Национална агенция за приходите показа и опита си в ръководството на риска и изработването и използване на стратегии за съблюдаване на законодателството и понижаване на равнищата на риск. Албанската делегация се срещна и с работата на Териториална дирекция „ Големи данъкоплатци и осигурители “ на Национална агенция за приходите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР