Албания алармира, че една от граничните системи на Албания е

...
Албания алармира, че една от граничните системи на Албания е
Коментари Харесай

Албания алармира за нова кибератака от страна на Иран

Албания сигнализира, че една от граничните системи на Албания е била ударена от хакерска атака, която идва от същия ирански източник като по-ранна офанзива, която накара страната да скъса дипломатическите връзки с Иран. Това заяви Асошиейтед прес, цитирайки Министерството на вътрешните работи на Албания.

В изказване се споделя, че предходната вечер е открито, че албанска полицейска предавателна система е била " подложена на хакерска атака, сходна на тази, на която държавният портал e-Albania претърпя през юли ".

Предварителните резултати демонстрират, че офанзивата е осъществена от една и съща ръка, се споделя в изказването и се прибавя, че управляващите краткотрайно са затворили всички системи, в това число Системата за тотално ръководство на информацията (TIMS), която записва влизанията и излизанията на граничния пункт. Местни медии оповестиха за дълги опашки на най-малко два гранични пункта на юг.

Албания, която е член на НАТО, прекъсна дипломатическите си връзки с Иран и изгони личния състав на посолството си тази седмица. Това беше първият прочут случай на страна, скъсала дипломатически връзки поради хакерска атака.
 Албания къса дипломатическите връзки с Иран поради хакерска атака
Албания къса дипломатическите връзки с Иран поради хакерска атака

Иранските дипломати би трябвало да изоставен страната до 24 часа

Друга хакерска атака от същите агресори, към този момент разкрити и наказани от съдружниците на Албания и другарските страни, беше видяна нощес в системата TIMS ", написа в Туитър министър-председателят Еди Рама в събота, добавяйки, че чиновниците координират отбранителната работа със съдружниците.

Албанското държавно управление упрекна Иран в осъществяването на офанзивата от 15 юли, която краткотрайно затвори голям брой цифрови услуги и уеб страници на албанското държавно управление.

Microsoft, ФБР и други кибер специалисти помогнаха на Албания след офанзивата през юли . Microsoft съобщи в обява в блог в четвъртък, че е умерено убеден, че хакерите принадлежат към група, която е обществено обвързвана с Министерството на разузнаването и сигурността на Иран.

В петък държавното управление на  и нейното управление в отговор на нападението против Албания. НАТО и Европейският съюз също осъдиха нападението и поддържаха хода на Албания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР