Ал Кайда продължава с опитите си да дестабилизира обстановката в

...
Ал Кайда продължава с опитите си да дестабилизира обстановката в
Коментари Харесай

Бойци от ливанската съпротива ликвидираха елитни командоси на "Ал Кайда" край Алепо! Брутални СНИМКИ

„ Ал Кайда ” продължава с опитите си да дестабилизира ситуацията в северозападната част на Сирия. Бойци от ливанската опозиция унищожиха елитни командоси на терористите, опитващи се да обхванат на фронтовата линия. Група на терористите от „ Джебхат на Нусра” (сирийската „ Ал Кайда”) е пробвала да нападне бдителен пункт на отряда „ Хизбула” северно от Алепо. Съдейки по оборудването на бандитите и тяхната подготовка, 11-те терористи са част от така наречен „ ингимаси” (елитни командоси) в състава на „ Джебхат на Нусра”.



Перфектно замаскирани, те са съумели да се приближат до наблюдателния пункт на „ Хизбула” на разстояние от към няколкостотин метра и са разкрили огън. Атаката им обаче не се увенчала с триумф и шестима десантчици са били убити. Останалата част от елитните терористи са отстъпили. Оттеглянето им е проследено с дрон, изчислено е и местонахождението на крепостта им в региона Тел Насибина. Тя е унищожена от разстояние с противотанков ракетна система.





Установено е, че нито един от ликвидираните бандити не е сириец. Сред терористите е имало катарци, узбекистанци и жители на Туркменистан.





Те са разполагали с радиостанции, медицински превързочни пакети израелско произвеждане, разтоварващи жилетки, относително ново стрелково оръжие, гранати и средства за наблюдаване.









Това е следващото доказателство, че групировката „ Джебхат ан Нусра” се употребява със сериозна поддръжка зад граница, а в редиците й водят война наемници от разнообразни елементи на света, които не се интересуват от мирното решение на обстановката в страната, а ориста на елементарните сирийци им е безусловно безразлична. Единственото, което ги стимулира, са парите, които ще изкарат от убийството на почтени хора.

Източник: Русская Весна

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР