Актьорите Димитър Рачков и Светлана Янчева ще участват в театрална

...
Актьорите Димитър Рачков и Светлана Янчева ще участват в театрална
Коментари Харесай

Димитър Рачков ще участва в театрална работилница за деца в памет на Димитър Еленов

Актьорите Димитър Рачков и Светлана Янчева ще вземат участие в театрална работилница за деца в памет на Димитър Еленов. Двамата ще учат на държание пред камера и на сцената гратис, оповестяват уредниците. Цялата работилница ще продължи три дни – от 29 юни до 1 юли, заяви Българска телеграфна агенция.

Предварителна поръчка за присъединяване в образованията не се изисква. В тях могат да се включат деца сред 8 и 18 години. Родителите ще могат да следят, и даже също да вземат участие в събитието.

Безплатните образования са в памет на починалия български артист, режисьор, сценарист и сценичен възпитател Димитър Еленов, който 40 години организираше театрални школи в цялата страна.

Освен Рачков и Янчева, измежду водещите фигури в работилницата ще бъдат други негови възпитаници като Деляна Хаджиянкова, Виолета Марковска, Йоанна Темелкова, Калина Кузманова, Антъни Пеев, Стефан Шматки. Говорна просвета, държание пред камерата, преодоляване на енергийния баланс на сцената, обществено усамотяване, държание по време на кастинг и други са измежду тематиките, на които ще бъдат отдадени уроците. Всички деца ще си тръгнат от тях със документ. Школата се реализира с поддръжката на Столична община.

След като приключат безплатните образования започва лятна школа от 1 до 15 юли по актьорско майсторство. Тя ще се води по системата на Димитър Еленов и ще се организира в читалище в кв. „ Лозенец “ от 10:00 до 16:00 ч. всеки ден по оповестена такса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР