Актьори от Грузия ще дефилират за първи път на сцената

...
Актьори от Грузия ще дефилират за първи път на сцената
Коментари Харесай

Грузински актьори играят във Враца

Актьори от Грузия ще дефилират за първи път на сцената във Враца. Те ще показват спектакъла "Целувката " от Анна Петрова.
"Познавам грузинския спектакъл, това е едно вълнуващо изкуство, с което сме и близки, и далечни “, разяснява шефът на врачанския спектакъл Анастас Попдимитров.
Актьори от още 5 балкански страни – Словения, Сърбия, Румъния, Македония и Хърватска, ще показват на сцената постановки. Те са селектирани в програмата на 9-ия Международен фестивал на камерните театри, провеждан от НЕТА.
Както нормално, с изключение на награди за най-хубави артисти и представления, ще има приз и за най-музициращ артист, който се връчва обичайно от проф. Стефан Драгостинов.
Церемония за разкриване на Националния фестивал на дребните театрални форми и на Международния фестивал НЕТА стартира от 17 часа през днешния ден в Драматично-кукления спектакъл във Враца. Театралните конгреси, които не престават до 22 май в това число, се организират под патронажа на кмета на община Враца и с поддръжката на Министерството на културата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР