Актьорът Свежен Младенов, когото зрителите на Нова тв гледат в

...
Актьорът Свежен Младенов, когото зрителите на Нова тв гледат в
Коментари Харесай

Слави от „Алея на славата“ влязъл в НАТФИЗ с крива усмивка

Актьорът Свежен Младенов, който феновете на Нова тв гледат в ролята на Слави в сериала „ Алея на славата “ разкрива, че влезнал в НАТФИЗ с крива усмивка. Предните му два зъба освен били по-малки от другите, а и леко пожълтели. С тази си визия артистът бил от 5-и клас, откакто си счупил въпросните два зъба и се наложило да му бъдат построени още веднъж, само че не станали съвършени.

 

„ Но с тая усмивка ме одобриха в Академията “, споделя Свежен. Актьорът бил своеволен като дете и имал много катастрофи. Като младеж пък за малко не залитнал по опиатите. „ Имахме хубави предпоставки да се провалим в живота “, споделял артистът, който има брат – по-голям със 7 години, и сестра, по-голяма с 6.

Свежен, чиито родители се развеждат, когато бил на 9, е признавал дори за интервал, в който дишал лепило: „ Спомням си по какъв начин гонихме циганчета към „ Света Неделя “, тъй като те имаха в ръкавите си кутии с лепило, и им го взимахме “.

Днес даже не пие алкохол и не пуши. Променил живота си и разкрил актьорството за свое предопределение, откакто повярвал в Бога под въздействието на брат си. Актьорът, израснал в столицата, бил на 17 години, когато батко му, който е музикант, скочил от петия етаж и оживял, само че изпаднал в кома. С пробуждането си, братът на Свежен изискал Библията. Четял я, до момента в който се възстановявал, все разказвал на околните си прочетеното и им говорел за Господ. Един по един всички в фамилията им повярвали в Бога. Свежен повярвал финален, само че тогава трансформирал живота си напълно. „ Аз доста имам вяра в Господ, даже когато изпадна в най-лошото си положение, постоянно мога да се обърна към него и да кажа, ти си. Вярвам, че той има най-хубавото за мен “, споделя артистът, който чества 49-ия си рожден ден на 31 октомври.

 

С пробуждането на вярата си загърбил старите си привички и трансформирал решението си да не продължава образованието си. Не се отказал и откакто първите два пъти го скъсали на изпитите в НАТФИЗ.

 

Свежен Младенов е приключил СПТУ по енергетика. Учил за оператор на енергиен елемент и в случай че се бе захванал да работи по специалността си, трябвало да седи в някой Топлоелектрическа централа против пулт с доста копчета и да управлява процесите в котлите. Той обаче не желал да работи по специалността си, нито пък да запише висше обучение.

Искал, като се прибере у дома, да се усеща свободен, да няма задължения.

 

След като се дипломирал, Свежен, който е много умел, си намерил работа в малко ателие като крояч на облекла. Вървяло му, с момичето – притежател на ателието, дори създали ревю и взел участие с няколко дамски модела. После станал крояч на кожени облекла и изкарвал положителни пари. Докато в един миг, както си лежал в леглото и гледал тавана, си помислил: „ Аз би трябвало да съм най-глупавият човек на света, с цел да си кажа „ в никакъв случай повече няма да изучавам “. Човек се учи цял живот, припомнил си той тогава и се впуснал в размишления с какво желае да се занимава. Преценил, че би трябвало да е с изкуство или със спорт. Избрал музиката, тъй като е най-великото изкуство, съгласно него. А и още тогава, до момента в който си лежал и мислел по въпроса, сметнал, че е много късно да се захваща съществено със спорт.

 

Иначе се е боксирал много време, само че не е имал кой знае какви достижения. Така Свежен Младенов си купил саксофон и почнал да се учи да свири. Ходел и на уроци. Достигнал обичайно равнище и се изявил в два аматьорски мюзикъла, като във втория му дали реплики. Един от другите участници учел пантомима и споделил с него, че би трябвало да се опитва в НАТФИЗ.

 

Екранният Слави от „ Алея на славата “ харесал концепцията и скоро по-късно сътрудника му от мюзикъла го срещнал с преподавателка, която да го приготви.

 

Първата година Свежен просто опитал. Втората се показал добре. Искал да влезе компетентност „ Кукли “. В драмата го скъсали на първия кръг, а в „ Куклите “ го харесали. Младенов, който бил на 25 години тогава, дори имал най-висока оценка на втория кръг, само че най-после отново го скъсали. Третата година влезнал в класа на проф. Стефан Данаилов

 

„ Абе от тебе май ще стане артист “, декларирал му Ламбо в края на втори курс, когато казвал на всеки от студентите си по нещо. Дотогава Свежен не се развивал доста добре. Първият му пробив бил при Иван Налбантов с монолога по театрална тирада. „ Той доста ми викам, доста ме тормози – беше буен човек и мощно държеше на това, което прави. Аз, популярност богу, в никакъв случай не одобрявам такива упреци персонално, а като нещо, с което би трябвало да се преборя “, споделял е Свежен Младенов. Тогава той опитвал, стараел се, работел старателно по текста, до момента в който не се получил търсеният резултат. На изпита Налбантов оставил монолога на Свежен финален като най-хубавия. Оттогава на артиста му потръгнало и в края на годината справедливо чул насърчителните думи от Стефан Данаилов.

 

„ Никога не съм бил фамилиарно непосредствен с него, само че постоянно съм усещал не тъкмо поддръжка, а по-скоро обич. Той си обичаше всеки един от нас “, казвал е артистът.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР