Актьорът Сиймор Касъл, снимал се във филми на Джон Касавитис

...
Актьорът Сиймор Касъл, снимал се във филми на Джон Касавитис
Коментари Харесай

Почина известен американски актьор

Актьорът Сиймор Касъл, снимал се във филми на Джон Касавитис и Уес Андерсън, почина на 84-годишна възраст, оповестяват международните информационни организации, представени от Блиц.

``
реклама

Дъщеря му Дилин Касъл Мърфи съобщи, че татко ѝ е умрял обкръжен от фамилията си в резултат на затруднения от заболяването на Алцхаймер.
С присъщия си глас той постоянно впечатляваше, без значение какъв брой огромна е поверената му роля.

Той партнира на Джина Роуландс във кино лентата " Мини и Московиц " на Джон Касавитис и е в облика на лекаря на персонажа на Джийн Хекман в " Кланът Тененбаум " на Уес Андерсън.

Сиймор Касъл е роден в Детройт и като дете постоянно пътува с майка си, която е актриса в бурлески. По-късно се открива в Ню Йорк, където стартира актьорската си кариера, траяла 60 години и обвързвана с присъединяване му в над 100 кино лентата. Там среща Джон Касавитис. Това поставя началото на дългогодишното им другарство.



През 1959 година отпътува за Лос Анджелис, където живее в къщата за посетители на Касавитис и Роуландс. Сиймор Касъл дебютира като артист във кино лентата " Сенки " (1958) на Касавитис. Снимал се е също във филмите му " Лица ", " Убийството на китайския букмейкър ", " Любовни потоци ". Работата му с Касавитис притегля вниманието на други режисьори и Касъл взе участие в " Конвой " на Сам Пекинпа и " Последният магнат " на Елия Казан. Снимал се е също в лентите " Дик Трейси ", " Белият зъб ", " Неприлично предложение ", " Меден месец във Вегас ".

Известен е също с това, че измисля псевдонима Слаш на китариста на " Гънс ен роузис " Сол Хъдсън, който като дете бил другар с неговия наследник. По-късно се снима във филми на Уес Андерсън, измежду които " Колежът Ръшмор " и " Морски живот със Стив Зису ".
Андерсън съобщи през 2009 година, че Касъл е измежду обичаните му артисти и че първо го срещнал като негов почитател. " За мен е сбъдната фантазия да стана артист ", довери Касъл пред в. " Лос Анджелис таймс " същата година.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР