Актьорът Рейн Уилсън е най-добре познат с ролята си в

...
Актьорът Рейн Уилсън е най-добре познат с ролята си в
Коментари Харесай

Един американски актьор и песимистичната теория за нашия народ

Актьорът Рейн Уилсън е най-добре прочут с ролята си в сериала " Офисът " (2005 - 2013), където играе Дуайт Шрют, събирателния облик на всичко най-лошо в натегача на прилежащото бюро.Подобно на други знакови сериали от 90-те и първото десетилетие на навия век като " Приятели " и " Зайнфелд ", " Офисът " пътува безпроблемно през поколенията, остава попкултурен фактор, а Рейн Уилсън - постоянно млад с тази знакова роля. Затова и той рискува с от ден на ден планове оттатък функциите в киното и малкия екран. През последните години Уилсън е все по-ангажиран с активизъм към климатичните промени, стартира подкаста за личностно и духовно израстване Baha`i, разгласява есеистичната книга Soul Boom, а в края на пролетта се появи пътешественическият му документален сериал The Geography of Bliss , продукция за стрийминг платформата Peacock.

Актьорът Рейн Уилсън е най-добре прочут с ролята си в сериала " Офисът " (2005 - 2013), където играе Дуайт Шрют, събирателния облик на всичко най-лошо в натегача на прилежащото бюро.

Подобно на други знакови сериали от 90-те и първото десетилетие на навия век като " Приятели " и " Зайнфелд ", " Офисът " пътува безпроблемно през поколенията, остава попкултурен фактор, а Рейн Уилсън - постоянно млад с тази знакова роля. Затова и той рискува с от ден на ден планове оттатък функциите в киното и малкия екран. През последните години Уилсън е все по-ангажиран с активизъм към климатичните промени, стартира подкаста за личностно и духовно израстване Baha`i, разгласява есеистичната книга Soul Boom, а в края на пролетта се появи пътешественическият му документален сериал The Geography of Bliss , продукция за стрийминг платформата Peacock.

Първият сезон е от пет епизода, които водят Уилсън в Лос Анджелис, Исландия, Гана, Тайланд и... София, България. Той взима за тематична основа проучванията през годините, които показват българското общество като едно от най-песимистичните, даже спрямо нации, които са минали през война или живеят в последна беднотия. " Реших да посетя едно тъжно място и в случай че ще отида някъде, където хората не са щастливи, то желая да е там, където те са отрицателни с изключително възприятие на горделивост, където недоволството се прави с обсег ", изяснява Уилсън при започване на епизода.
Рейн Уилсън в София
Сред хората, с които той се среща, са изцяло елементарни хора - от водачи, през продавачи в клек шопове до скейтъри. Пътищата му се пресичат и с Иво Димчев, чиято поредност от домашни концерти към този момент беше отразена в документален филм и, и Георги Господинов, който учи Уилсън по какъв начин се произнася " горест " (писателят неправилно е посочен като неотдавна номиниран за Нобелова премия вместо за ). В епизода се появяват и израсналата в Детройт модерна художничка и нейната баба, с която Уилсън подготвя за първи път баница, както и стендъп комедиантите, част от групата Inside Joke.
Реклама
Запознанството му с Деянски и Попова в действителност се трансформира в основно за разучаването на кой кой е в града. Деянски, прекарал част от детството си в Канада, развива и стендъп на британски, което се трансформира и в съществена причина екипът да артиста да се свърже с тях.

" Търсеха хора, които вършат не просто стендъп или комедия, а са и отворени хора, които могат да създадат връзки сред международната просвета и България ", споделя пред " Капитал " Дими Деянски, за който срещата с Уилсън е и самобитен тест - артистът участва и записва едно от участията им в КЕВА. " Рейн Уилсън въпреки всичко беше себе си, с брада и каскет, не в роля, и съумя да се носи относително неусетно из България. Но по време на нашето присъединяване много хора го разпознаха. Бяхме задължени да не издаваме никаква информация за продукцията, до момента в който не излезе публично, тъй че трябваше една година да си мълчим за едно от най-епичните ни участия до момента. "

Кое му прави усещане в българския комизъм? " В диалога ни Рейн беше най-вдъхновен от прозрението " Не е значимо на мен да ми е добре, значимото е на съседа да му е зле ", което му споделих, и с този откъс в действителност стартира епизодът за България. Говорихме си и за омразата, която вирее из балканските нации, и по какъв начин ние я използваме - да я покажем, да адресираме, че " е в стаята ", и да ѝ се смеем с всички в публиката. Това неизбежно я обезврежда. "
Десислава Терзиева, Дими Деянски, Рейн Уилсън и Моника Попова
Сериалът е въодушевен от книгата на Ерик Ваймър от 2008 година , която носи същото заглавие. Въпреки че Рейн Уилсън наподобява като безпроблемно носещ се от град на град, страна на страна, това не е напълно по този начин. Епизодите са снимани през предходната година, като Уилсън е възнамерявал пътувания до Финландия и Молдова, само че близостта с войната в Украйна кара екипът да ограничи европейското присъединяване до Исландия и България. Така той илюстрира два противоположни образеца - посещава страна, в която обществото е задоволено макар суровата природа и среда за живот, както и такава, в която " има всички дадености да бъде място, на което хората са щастливи, само че в действителност те не са щастливи ".
Реклама
Какво е научил Рейн Уилсън от визитата си у нас? В края на епизода той споделя, че " зад сивата балканска фасада открих една друга България. Място, на което фамилиите честват сплотено, където непознати се срещат, тъй като са намерили общ мотив да изразят наслада, където бунтарската контракултура вирее в сърцата на младото потомство, където даже село с трима души и половина може да наподобява като парадайс ". Въпреки " корумпираното държавно управление " Уилсън заключава, " че България не е непоправима ", а отсъствието на благополучие може да е просто отрезвителен миг, първа стъпка напред.

The Geography of Bliss може да се гледа в Peacock, само че, иронично, услугите на стрийминг платформата са към момента недостъпни у нас, тъй че в случай че желаете да гледате епизода, това би трябвало да стане по втория метод.


Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Светослав Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР