Акцията на полицията се развива след подаден сигнал от журналист,

...
Акцията на полицията се развива след подаден сигнал от журналист,
Коментари Харесай

Спипаха лаборант, прибрал 300 лева за фалшив сертификат

Акцията на полицията се развива след подаден сигнал от публицист, заяви Окръжният прокурор на Смолян Недко Симов, който е и наблюдаващ по делото.

От думите му стана ясно, че това е бил трети, неосъществен опит за издаване на подправен документ, само че преди него мъжът е съумял, отново против възнаграждение, да издаде други два, които са вкарани в системата.

Фалшификаторът не е доктор, заяви още прокурорът, само че отхвърли да разкрие повече детайлности.

При почналото следствие е конфискуван компютърът за достъп в портала на Министерство на здравеопазването и телефонът на арестувания, камери за видеонаблюдение, разритани са и свидедетели.

Прокурор Симов посочи, че активността на лабораторията ще бъде обширно прегледана, с цел да се ревизира дали няма още зелени документи, издадени по този метод.

Мъжът е притеглен като обвинен. Предстои Окръжна прокуратура - Смолян да реши дали да изиска той да остане в ареста. По време на задържането му обвиненият е вдигнал кръвно и решението ще зависи от неговото здравословно положение.

Престъплението е квалифицирано като засягащо сериозна инфраструктура на страната и за него се поставя затвор от 5 до 8 години, както и санкция до 10 000 лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР