Акцията на петте медицински сестри, които от снощи се барикадираха

...
Акцията на петте медицински сестри, които от снощи се барикадираха
Коментари Харесай

Радев за медсестрите: Този проблем не може да се реши от НСО


Акцията на петте медицински сестри, които от нощес се барикадираха в постройка на Народното събрание, демонстрира бездънен систематичен проблем на българското опазване на здравето.

Това разяснява президентът Румен Радев и акцентира, че това не е проблем на сигурността.

"НСО би трябвало да работи съгласно своите указания за защита на такива чувствителни обекти, само че това не е проблем на сигурността. Това е бездънен систематичен проблем на българското опазване на здравето и аз приканвам към един прям, градивен разговор. Този проблем не може да се реши от НСО. Този проблем следва да се реши от Министерството на здравеопазването и отрасловата комисия в българския парламент “, сподели президентът, представен от БНР.

Пет сестри от Синдиката на българските медицински експерти прекараха нощта в залата за съвещания на парламентарната здравна комисия в постройката на някогашния партиен дом.

Те обявиха, че протестната им акция с претенции за по-добри заплати, условия на труд и промени в системата няма краен период.

Една от сестрите твърди, че против нея и колежките ѝ е имало принуждение от страна на охранителите. От НСО обаче отхвърлят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР