Акцията на МВР и прокуратурата от късно снощи в София

...
Акцията на МВР и прокуратурата от късно снощи в София
Коментари Харесай

Спецакцията в София е срещу Пепи Еврото, успял е да избяга?

Акцията на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата от късно нощес в София е по следствие на държавното обвиняване против Петър Петров – Еврото за напън над членове на Висшия правосъден съвет, прокурори и съдии. За момента при акцията няма арестувани, защото Еврото е съумял да се укрие.

В Софийска районна прокуратура е почнало следствие, че Пепи Еврото е построил мрежа от висши кадровици и магистрати, които е притискал да правят характерни услуги, в това число и да нападат обвинител №1 Иван Гешев. Тепърва ще се обяснява дали Еврото не стои в основата на активирането на заместник-главния прокурор и шеф на Национална следствена работа Борислав Сарафов против Гешев. Според наш източник по делото са налице голям брой доказателства за нерегламентирани срещи на Петър Петров с кадровици, с прокурори и съдии от Софийския градски съд.

Причината началото на акцията да стартира в прочут ресторант в кв. „ Драгалевци “ е близостта на Петър Петров до Размиг Чакърян-Ами. Оперативната информация сочи, че Ами е осигурявал защита и логистика на Еврото.

Действията на прокуратурата идват броени дни, откакто Иван Гешев разгласи, че няма да подаде оставка и ще изкара мандата си като основен прокурор и че всички, които са правили закононарушения, ще понесат отговорност и ще влязат в пандиза.

Няма арестувани при спецакцията в София, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров пред публицисти.

По-рано през днешния ден стана ясно, че екипи на ГДБОП, Столична дирекция на вътрешните работи и районната прокуратура са влезнали в прочут столичен ресторант на бул. " Черни връх ".

Петър Тодоров обаче отхвърли да даде повече детайлности за хода на акцията.

" Под надзора на Районна прокуратура - София, изпълнявайки тяхното разпореждане, бяха осъществени процесуално-следствени дейности на няколко адреса. Няма да разясня по отношение на самите процесуално-следствени дейности, нито лицата, по отношение на които са осъществени те ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР