Акция Зима тази година ще е на три етапа. Това

...
Акция Зима тази година ще е на три етапа. Това
Коментари Харесай

Акция Зима ще се проведе на три етапа

Акция " Зима " тази година ще е на три стадия. Това сподели шефът на КАТ комисар Бойко Рановски.

Първият стадий е от 1 до 10 ноември и в този интервал ще има засилени инспекции за велосипедисти и каруци. 6 ноември е разгласен за Ден без починали колоездачи на пътя.

От 11 до 20 ноември акцията е ориентирана към пешеходците, като пътните служители на реда ще ревизират освен дали те съблюдават разпоредбите за придвижване, а също по този начин дали водачите са толерантни и се преценяват с преимуществото им на обозначените места. Периодът съответствува и с Деня без жертви на пътя.

В третия стадий от акцията – от 21 до 30 ноември , катаджиите ще ревизират дали колите са подготвени за зимата. Униформените ще наблюдават до какъв брой колите са готови за ръководство при зимни условия. Ще се ревизират редовността на фаровете, чистачките, устройствата за разчистване на стъкла и дебелината на грайфера на гумите, която би трябвало да е не по-малко от 4 мм. При нарушавания ще бъдат налагани наказания.

Иначе, от началото на годината в страната са станали 5690 тежки произшествия с 534 починали и 7161 ранени. В съпоставяне със същия интервал на предходната година жертвите са с 54 по-малко.

" Имаме понижение по всички индикатори по отношение на 2016 година. Пътна полиция реализира засилен и ефикасен надзор, с цел да може най-агресивните да бъдат глобени. За първите девет месеца т.г. има формирани 765 670 фишове, електронни фишове и актове, което е със 136 000 повече от предходната година ", сподели Рановски.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР