Акция на полицията се провежда в редакцията на в. „Труд“

...
Акция на полицията се провежда в редакцията на в. „Труд“
Коментари Харесай

Полиция влезе в редакцията на „Труд“


Акция на полицията се организира в редакцията на в. „ Труд “ от рано сутринта. Първи се оплакаха в обществените мрежи публицисти от медията и основният редактор Петьо Блъсков. Най-вероятно акцията е поради неплатените суми за наем на постройката, която редакцията населява. Още преди месеци министърът на културата Велислав Минеков разгласи, че „ Труд “ дължи големи суми за наем. От медията пък отхвърлят. Спорът по този начин и не е позволен.

Скандалната обстановка бе наранена и при диалозите сред президента и ГЕРБ-СДС през днешния ден. Десислава Атанасова разяснява, че през днешния ден редакцията на един от най-големите вестници е осъмнала блокирана. Президентът отвърна, че не се меси в сходни разногласия, само че посочи, че от дълго време се знае, че става въпрос за неизплатени наеми.

Тази тематика към този момент беше повдигната преди няколко месеца, дори имаше апел към мен от трибуната на Народното събрание да взема отношение за тази медия. Но аз доста пъти съм казвал, че не се греша в работата на изпълнителната власт. Спазвам строго Конституцията и никое държавно управление - било то служебно или постоянно, не ми е подчинено. Доколкото знам, става въпрос за неплащани дълго време налози. Това би трябвало да се ревизира, уточни като коментар Радев.

От „ Труд “ оповестиха, че е допустимо да няма брой на вестника на следващия ден, тъй като достъпът до редакцията им е блокиран от полиция.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР