Акция мотористи“ продължава в Пернишко, съобщиха от полицията. В разгара на

...
Акция мотористи“ продължава в Пернишко, съобщиха от полицията.
В разгара на
Коментари Харесай

Акция „мотористи“ продължава в Пернишко

Акция „ мотористи “ продължава в Пернишко , оповестиха от полицията.

В разгара на летния сезон чиновниците на ОДМВР-Перник не престават със засиления надзор върху мотоциклети и триколесни моторни транспортни средства . Обявена е нулева приемливост към водачите на мотоциклети, които подвигат несъразмерен звук, ръководят неразумно и заплашват сигурността на придвижването.

Проверките се правят както в светлата , по този начин и в тъмната част на денонощието . И в градовете и отвън тях. Основната цел на полицейската активност, е да се преодолеят проблемите с по този начин наречените мотохулигани . Ще се следи и за неправоспособни водачи и такива, които не употребяват защитни каски. Техническата редовност на двуколесни МПС, ръководство на нерегистрирани и без регистрационни табели или номерата не са сложени на избраното за това място. Употреба на алкохол или други упойващи субстанции, съществуване на наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “ и не на последно място присъединяване в нерегламентирани надпревари и гонки.

В предпазен проект чиновниците на реда подхващат следните действия:

  1. Осъществяване на контакт с разнообразни групи мотоциклетисти от района, като към тях е насочен апел за безвредно държание по пътищата и улиците.
  2. На чиновниците от ОДМВР – Перник осъществяващи надзор на пътното придвижване са сложени задания по набиране на информация за придвижването на проведени групи мотоциклетисти /пътувания за мотосъбори/, като навреме информацията се подава на Оперативните дежурни елементи с оглед известяван на прилежащи дирекции на Министерство на вътрешните работи.
  3. Срещи с шефове на компании провеждащи образование на претендент водачи на двуколесни МПС, като им се дава информация за аргументите и събитията по настъпване на ПТП с мотоциклетисти и мотопедисти, за предварителна защита и свеждане до знанието на претендент – водачите.

Между 1 май и 31 юли на територията на района са били тествани 128 мотоциклета и триколесни МПС . Установени са 41 нарушавания – 26 за неползване на защитни каски, 11 механически неизправни и 4 неправоспособни водачи. За интервала са станали 7 пътни катастрофи със 7 ранени. Няма починали хора.

От полицията приканват жителите да подават сигнали на тел. 112 за провеждащи се нерегламентирани надпревари и гонки , като и за повдигане на несъразмерен звук

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР