Акционерното дружество STADA Arzneimittel AG обяви, че приключва успешно сделката

...
Акционерното дружество STADA Arzneimittel AG обяви, че приключва успешно сделката
Коментари Харесай

STADA завърши придобиването на Walmark

Акционерното сдружение STADA Arzneimittel AG разгласи, че завършва сполучливо договорката по оповестеното придобиване на сдружението Walmark a.s. от Mid Europa Partners. Придобиването дава опция на STADA доста да разшири световното си портфолио от брандирани артикули като прибавя богатата гама от артикули на Walmark (витамини и минерали, артикули за детско, женско и мъжко здраве, артикули за грижа за ставите, за стомашно-чревния тракт и артикули срещу настинки и грип).

СТАДА и Валмарк ще основат печелившо портфолио за Централна Европа - със тактиката за напредък на СТАДА и подчертания фокус на Валмарк върху нововъведенията, ние още повече ще глобализираме целия си бизнес и ще продължим да вървим по пътя към реализиране на главната си цел - да станем водач в региона на продуктите без рецепта и генеричните медикаменти в Европа, гласи коментарът за договорката на основния изпълнителен шеф на СТАДА Петер Голдшмидт.

Компанията Валмарк (Walmark) е производител на одобрени и с водещи пазарни позиции марки (продукти без рецепта) в Централна Европа. Основана през 1990 година и основана в Чехияа, Валмарк е с непосредствено наличие в девет страни от Европейския съюз, в това число Чешка република, Словакия, Полша, Унгария, България, Румъния, Литва, Латвия и Естония, и продава своите артикули допълнително от 40 страни в целия свят. Компанията има повече от 540 чиновници, като близо 150 от тях работят в завода в гр. Тринец в Чехия.

Българският пазар е от огромно значение за СТАДА Груп, отбелязва шефа на “СТАДА ФАРМА България ” ЕООД Деян Лаковски. С придобиването на Валмарк, СТАДА България ще си обезпечи място измежду първите пет компании на пазара на артикули без рецепта и ще бъде на път да се трансформира в една от десетте най-големи фармацевтични компании в нашата страна, добавя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР