Акционерите на Туитър (Twitter) ще гласуват на 13 септември дали

...
Акционерите на Туитър (Twitter) ще гласуват на 13 септември дали
Коментари Харесай

Акционерите на Туитър решават през септември за офертата на Мъск

Акционерите на " Туитър " (Twitter) ще гласоподават на 13 септември дали да дадат утвърждение на компанията да продължи с напъните за продажбата си на Илон Мъск за 44 милиарда $, оповестява " Файненшъл таймс ".

Twitter разгласи датата в подадена във вторник вечерта информация до Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC). Бордът на обществената медия предложи на вложителите да гласоподават с " да " за съглашението, при което ще бъдат платени по Щатски долар 54,20 на акция, или 38% награда над цената на акциите сега на подписването на договорката с Мъск.

В началото на юли милиардерът, собственик на Tesla, се опита да се отдръпна от договорката заради, както той уточни, " неналичието на задоволително информация за мащаба на проблемите в уеб страницата с ботовете ".

Впоследствие Twitter заведе правосъдна процедура по отношение на Мъск в опит да наложи реализиране на договорката по нейното закупуване. Делото би трябвало да се организира в съда на Делауеър по-късно тази година.

Миналата седмица осъждам Катлийн Маккормик подреди интензивен развой, подкрепяйки изказванието на Twitter, че забавянето ще утежни " облачната неустановеност " над компанията, която заплашва да нанесе " непоправима щета ".

В писмо до съдията от вторник, юристите на Илон Мъск споделиха, че двете страни не са съумели да се договорят за начална дата на делото, като екипът на милиардера упорства за начало на 17 октомври, до момента в който Twitter желае правосъдната процедура да стартира 10 дни по-рано. Социалната медийна беше упрекната в закъснение на началото на процеса и обмисляне в опит да попречи на отбраната на Мъск. Говорител на Twitter отхвърли коментар.

Докато се пробва да поддържа нормалния си бизнес, Twitter разкри в обособена декларация във вторник до SEC, че " доста е забавила наемането на личен състав “ през второто тримесечие на тази година и е била " по-селективна по отношение на позициите, които би трябвало да бъдат попълнени ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР