Акциите в Азия поевтиняха, след като ръководителят на американската централна

...
Акциите в Азия поевтиняха, след като ръководителят на американската централна
Коментари Харесай

Би Би Си: Азиатските фондови борси се свиха заради риска от рецесия

Акциите в Азия поевтиняха, откакто ръководителят на американската централна банка съобщи, че ще продължи да покачва лихвените проценти, с цел да се оправи с възходящите цени.

Джером Пауъл предизвести, че политиката на Федералния запас ще аргументи " известна болежка на семействата и бизнеса ".

По-високите лихвени проценти оскъпяват заемите за физическите лица и фирмите, което може да забави икономическия напредък, както и инфлацията.

Японският показател Nikkei 225 се намали с 2,8% тази заран в Токио.

На други места в Азиатско-тихоокеанския район Kospi в Южна Корея и австралийският ASX 200 се намалиха с повече от 2 %, а Hang Seng в Хонконг - с 0,8 %.

Това се случи, откакто в петък главните показатели на акциите в Ню Йорк се намалиха с по над 3% след изявлението на Пауъл.

По време на дълго чаканата си тирада на конференция в Джаксън Хоул, Уайоминг, Пауъл съобщи, че Федералният запас евентуално ще продължи да покачва лихвените проценти през идващите месеци и може да ги задържи високи " за известно време ".

Той съобщи, че въпреки повишението на лихвените проценти да е обвързвано с мъчителни разноски за американските семейства и предприятия, " неуспехът да се възвърне ценовата непоклатимост би предизвикал още по-голяма щета ".

Инфлацията в най-голямата стопанска система в света по БВП (БВП) е на най-високо равнище от четири десетилетия.

Китайската централна банка понижи лихвените проценти по заемите по-рано този месец, откакто икономическият напредък се забави внезапно през второто тримесечие на тази година.

Недостигът на електрическа енергия в провинция Съчуан засегна и огромните производители на коли и смарт телефони в Китай.

През уикенда публични данни демонстрираха, че облагите на китайските промишлени предприятия са намалели с 1,1% от януари до юли по отношение на година по-рано.

Кризата на пазара на недвижими парцели в страната също се оказва съществено предизвикателство за напъните на държавното управление да поддържа растежа на стопанската система./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР