Акциите в Азиатско-тихоокеанския регион поевтиняват днес, като основният индекс на

...
Акциите в Азиатско-тихоокеанския регион поевтиняват днес, като основният индекс на
Коментари Харесай

Пониженията преобладават на азиатските пазари на акции днес

Акциите в Азиатско-тихоокеанския район поевтиняват през днешния ден, като главният показател на борсата в Хонконг пада, откакто търговията беше обновена след пауза поради празник.

Инвеститорите ще наблюдават от близо предстоящото през днешния ден решение на Централната банка на Австралия по отношение на лихвите.

Хонконгският показател Hang Seng отчиташе намаляване от от 0.56% мало по-рано през днешния ден, откакто акциите на Alibaba поевтиняха с над 5%, преди да лимитират загубите си до към 2.45%.

Акциите на английската банка HSBC се обезцениха с 0.1%. В петък Reuters осведоми, че главният акционер в HSBC - китайската застрахователна компания Ping An, е призовала за разделянето на банката.

Австралийският главен показател S&P/ASX 200 се търгуваше на негативна територия, откакто акциите на банки и миннодобивни предприятия поевтиняха. Книжата на Commonwealth Bank of Australia се обезцениха с 0.68%, а тези на миннодобивната компания Fortescue изгубиха 2.73% от цената си.

Очакваните през днешния ден стопански данни включват решението на Австралия по отношение на лихвите, като упованията на анализаторите са централната банка на страната да вдигне лихвите за първи път от повече от десетилетие.

Прогнозите са, че Централната банка на Австралия ще увеличи главната си рента с 15 базисни пункта до 0.25%, съгласно изследване на Ройтерс измежду 32 икономисти.

Преди решението австралийският $ нарастна до 0.7084 щатски $, откакто преди този момент се търгуваше на равнище от към 0.704.

Южнокорейският показател Kospi се увеличи с 0.3%, до момента в който азиатско-тихоокеанският показател на MSCI регистрира спад от 0.31%.

Няколко пазара в района са затворени поради празници, включително тези в Китай, Япония, Сингапур и Индия. Търговията на борсата в Хонконг пък беше обновена след пауза в понеделник поради празник.

В Европа акциите записаха намаления през вчерашния ден, които бяха провокирани от къс срив на шведските пазари. Той беше породен от единична поръчка за продажба на Citigroup, която се счита, че е обвързвана с неправилно пресмятане на показател на Nasdaq, включващ акции на шведски компании.

В Съединени американски щати през вчерашния ден показателите S&P 500 и Nasdaq Composite паднаха до нови дъна за годината преди, в последна сметка, да приключат деня на позитивна територия.

Технологичният Nasdaq Composite се увеличи с 1.63% до 12 536.02 пункта, до момента в който S&P 500 добави 0.57% до 4 155.38 пункта. Dow Jones Industrial Average набъбна с 84.29, или 0.26%, с цел да завърши сесията на равнище от 33 061.50 пункта. По-рано денем Dow Jones губеше над 500 пункта.

Финансовите пазари чакат централната банка на Съединени американски щати да разгласи в сряда половин процентен пункта нарастване на главната си рента.

Валути и нефт

Доларовият показател, който следи представянето на щатския $ по отношение на кошница от шест други съществени валути, беше на равнище от 103.507, отстъпвайки от достигнатото преди този момент равнище от към 103.7.

Японската йена се разменяше на равнище от 130.03 по отношение на $, оставайки над равнището от 129.

Цените на петрола нарастваха в азиатската сесия през днешния ден, като фючърсите на Брента поскъпваха с 0.16% до 107.75 $ за барел. Тези на щатския лек недопечен нефт регистрират покачване от 0.13% до 105.3 $ за барел.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР