Акциите по световните борси се повишиха днес, но се очаква

...
Акциите по световните борси се повишиха днес, но се очаква
Коментари Харесай

Борсите отчитат най-лоша седмица в тримесечните притеснения от търговската война

Акциите по международните тържища се покачиха през днешния ден, само че се чака да приключат с втора слаба седмица, заради терзанията за негативните последствия от търговски спор, произлизащ от митата наложени от Съединени американски щати , а цените на петрола се покачиха преди съвещанието на ОПЕК, оповестява " Ройтерс ".

Индексът MSCI All-Country World.MIWD00000PUS, който наблюдава акциите в 47 страни, е повишен с 0,2%, само че е понижен с 1,3% през седмицата, най-лошата седмица от средата на март . Тревогата на вложителите за възможна цялостна комерсиална война се задълбочават тази седмица и заради все по-острата изразителност сред Съединени американски щати и Китай и все доказателствата за икономическите вреди, които сходен спор би могъл да провокира .

 Протекционизмът на Съединени американски щати - признак на параноидна шизофрения, написа китайски вестник
Протекционизмът на Съединени американски щати - признак на параноидна шизофрения, написа китайски вестник

Пекин продължава да се сдържа в словесната война с Вашингтон

Германският авто производител Daimler понижи прогнозата си за облага по-рано тази седмица, заявявайки, че митата за коли, изнасяни от Съединените щати за Китай, ще навредят на продажбите на Mercedes-Benz.

Индия се причисли към Европейския съюз и Китай в отговорът против цените на американския президент Тръмп за стомана и алуминий, увеличавайки вносното мито върху бадемите от Съединени американски щати с 20%.

Американският министър на търговията Уилбър Рос съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да затруднят комерсиалните си сътрудници, с цел да реализиран високи търговски бариери, с цел да реализиран крайната цел на Тръмп за по-ниски мита и равни условия .

Китайските държавни медии декларират, че протекционизмът в Съединени американски щати е самоунищожителен и е " признак на параноични заблуди " , който не би трябвало да отклонява Китай от пътя към модернизацията.

" При неналичието на договаряния понастоящем главният ни случай (сценарий) се пренасочва към по-нататъшна ескалация на комерсиалния спор сред двете страни ", пишат анализатори от Danske Bank.

Има риск от в допълнение утежняване на връзките на 30 юни, когато Вашингтон би трябвало да разгласи проект за ограничение на китайските вложения в Съединените щати и да ограничи износа на технологии от Съединени американски щати за Китай, считат те.

 Увеличават се рецензиите против цените, наложени от Тръмп
Увеличават се рецензиите против цените, наложени от Тръмп

Страните желаят ответна реакция, от стомана до спални чували и писалки

" Възможностите за тотална комерсиална война , европейските политически опасности и неустойчивостта на нововъзникващите пазари остават мощни фактори, които би трябвало да задържат долара/йена в границите на настоящия диапазон ", написа Робърт Рени, началник пазарна тактика в Westpac.

Производството е на 18 месечно дъно във връзка с паниките свързани с търговията. Разходите за заеми на Гърция да вземем за пример паднаха до четириседмично дъно през днешния ден, откакто Атина завоюва облекчение на задълженията си от еврозоната.

Стерлингът бе половин % по-висок по отношение на $ GBP = D3, откакто основният икономист на Bank of England, Анди Халдейн ненадейно се причисли към малцинството от политиците, призоваващи за нарастване на лихвения % в Обединеното кралство .

Цените на петрола се покачиха заради несигурността преди срещата на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и други огромни производители, в това число Русия. Саудитска Арабия и Русия поддържат повишението на производството . Други членове на ОПЕК, в това число Иран, се опълчват на това.

По-рано в Азия, най-големият показател MSCI за азиатско-тихоокеански акции отвън Япония.MIAPJ0000PUS спадна до 0,35% в един миг, с цел да доближи най-слабите си индикатори от началото на декември, преди да изтрие загубите до 0,15%.

Hang Seng.HSI в Хонг Конг стигна шестмесечните дъно, откакто загуби 3,9% до момента, тази седмица. KOSPI.KS11 в Южна Корея удари деветмесечно дъно, а в континенталната част на Китай показателят CSI300.CSI300 загуби съвсем 5% тази седмица.

Японският Nikkei.N225 отстъпи с 0.8% за седмична загуба от 1.7%.

 Съединени американски щати води война с търговски мита
Съединени американски щати води война с търговски мита

Начало на комерсиална война и опасност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР