Акциите на Син Карс, производител на автомобили от Русе, поскъпват

...
Акциите на Син Карс, производител на автомобили от Русе, поскъпват
Коментари Харесай

Българският производител на електромобили Син Карс обяви 4 нови поръчки

Акциите на " Син Карс ", производител на коли от Русе, нарастват с над 8%, въпреки и с най-малък оборот, откакто компанията разгласи 4 поръчки за доставка на електрическия автомобил L City. Два от колите са доставени в Германия, един ще бъде в Обединеното кралство и един " на огромно индустриално сдружение (в автомобилната индустрия) за активността му в гр. Русе " излиза наяве от публично известие до борсата на 10 май. " Продали сме всичко ", сподели пред Капитал създателят на компанията Росен Даскалов. Според него търсене има, само че сглобяването и доставянето на колите лишава време. Според годишния доклад на компанията, който бе оповестен на 2 май, компанията е доставила 2 автомобила през 2022 година (и двата в Нидерландия). С последните 4 поръчки общо продадените коли стават 6, като по проект до юни би трябвало да бъдат доставени още 6 транспортни средства. Българската " Тесла "?

Акциите на " Син Карс ", производител на коли от Русе, нарастват с над 8%, въпреки и с най-малък оборот, откакто компанията разгласи 4 поръчки за доставка на електрическия автомобил L City. Два от колите са доставени в Германия, един ще бъде в Обединеното кралство и един " на огромно индустриално сдружение (в автомобилната индустрия) за активността му в гр. Русе " излиза наяве от публично известие до борсата на 10 май.

" Продали сме всичко ", сподели пред Капитал създателят на компанията Росен Даскалов. Според него търсене има, само че сглобяването и доставянето на колите лишава време. Според годишния доклад на компанията, който бе оповестен на 2 май, компанията е доставила 2 автомобила през 2022 година (и двата в Нидерландия). С последните 4 поръчки общо продадените коли стават 6, като по проект до юни би трябвало да бъдат доставени още 6 транспортни средства. Българската " Тесла "?

" Син Карс " е българска компания от Русе, учредена през 2018 година През юни 2021 година се трансформира във втората компания, която се листва на beam, сегмента за дребни и приблизително компании на Българската фондова борса, като набира 2 млн. лв. от 2 млн. акции с номинал 1 лев. През август 2022 година " Син Карс " опита да набере спомагателни средства от борсата, предлагайки нови 13 млн. акции с номинал 1 лев, само че броя на записаните бумаги не покри заложения най-малко от 2.5 млн. акции и записването завърши без триумф.

Реклама
Основната активност на компанията се състои в планиране и произвеждане на спортни и електрически коли, и аварийни елементи за тях. През 2022 година напълно активността на сдружението е ориентирана към развиване на производството на електрически автомобили- L City, от които има два модела: Koffer и Pickup (с намерено товарно пространство). Превозните средства са предопределени за доставки в градска среда. Спортните коли ще се създават единствено по изключение, при постъпила самостоятелна поръчка и при несъмнено минимално предплащане.

През юли 2022 година компанията се снабдява със документ за производството на дребна серия коли от серията L City. Изградената индустриална линия е с потенциал от производството на 500 автмобила годишно, като документът е за до 1500 броя. В допълнение " Син Карс " съумява да построи и индустриална линия за акумулатори, която, с изключение на за лични потребности, може да създава и за външни клиенти. Финансовата страна

Приходите на русенския производител набъбват до над 1.8 млн лв. през 2022 година спрямо 1.2 млн. през 2021 година, само че компанията продължава да регистрира загуби - към 220 хиляди лв. за 2022 година по отношение на 180 хиляди лв. загуба миналата година. Позитивен сигнал е, че за година оперативната загуба се смъква от над 1.3 млн. до едвам 50 хиляди лв.. Въпреки това средствата понижават, като настоящите активи са към 3 млн. лв., от които над 2.2 млн. са материални ресурси, а едвам 35 хиляди лв. пари в брой.

Росен Даскалов обаче декларира, че няма желание да набира спомагателни средства през българската борса още веднъж. " Разочарован съм ", беше коментарът притежателят пред Капитал. Към сегашен миг компанията не възнамерява обществено предложение, само че има желание в даден миг да се листне на борсата в Амстердам, като за задачата ще сплоти фирмите си под шапката на нидерландско сдружение майка. За последните 6 месеца акциите на " Син Карс " поевтиняват с над 30% на БФБ.
Реклама Свързани публикации " Експат " пусна фонд опция на депозита с предстояща рентабилност от 3.5% 24 април 2023, 12:30 " Алтерко " регистрира 60% растеж на приходите 10 април 2023, 11:36
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР