Акциите на производителите на ваксини срещу COVID-19 паднаха в началото

...
Акциите на производителите на ваксини срещу COVID-19 паднаха в началото
Коментари Харесай

Защо поевтиняха акциите на производителите на ваксини срещу Covid-19?

Акциите на производителите на ваксини против COVID-19 паднаха при започване на седмицата. Това се случи след обява на теоретичен обзор в списание, в който се стига до заключението, че като цяло популацията не се нуждае от още дози ваксини.

Акциите на Moderna, BioNTech, Novavax и Pfizer поевтиняха надлежно с 6,6%, 6,3%, 3,5%и 2,2%, съобщи The Motle Fool.

Статията с направените изводи е оповестена в рецензираното здравно списание The Lancet. Според група учени от цялостен ​​свят " съществуващите ваксини против COVID-19 съставляват добра отбрана против тежки заболяване от всички познати вирусни разновидности ".

По думите им макар, че способността на имунизациите на Moderna и Pfizer да предотвратят зараза с делта разновидността, е малко по-малка, в сравнение с при първичния вариант, " имунизацията има висока успеваемост, както против по-леките признаци, по този начин и против тежко заболяване при делта разновидността ", написа в публикацията.
 Русия изнесе ваксини за $300 млн. за пет месеца
Русия изнесе ваксини за $300 млн. за пет месеца

На каква стойност е износа от Китай, Европейски Съюз и Съединени американски щати?

В заключението се споделя, че доказателствата не демонстрират нужда от още дози за популацията, споделят учените. Нещо повече - учените настояват, че запасите от ваксини " биха могли да спасят повече човешки животи ", в случай че се ползват на неимунизираните в страни с ниски равнища на имунизация, вместо да се употребяват за трета доза. Според учените увеличението на имунизацията може да помогне за понижаване на опциите на вируса да мутира.

" Ако имунизациите се употребяват там, където биха били най-нужни, то би могло по- бързо да да се постави завършек на пандемията, като се попречва развиване на нови разновидности. "
 Goldman Sachs постанова ваксини за чиновници, клиенти и гости в Съединени американски щати
Тази огромна банка постанова ваксини за чиновници и гости в Съединени американски щати

Независимо от статуса на имунизация, от през днешния ден се изискват и маски за лице - във всички общи елементи на постройките на банката

Логичното пояснения за спада на акциите е, че вложителите гледат на новите дози като евентуален източник на доходи за огромните производители на ваксини. Ако третата доза се окаже се ненужна за по -голямата част от популацията, може да се наложи акционерите да поправят прогнозите си за облага.

И въпреки всичко от през днешния ден администрацията на Байдън има намерение да продължи с програмата си имунизиране тази есен. Миналата седмица прессекретарят на Белия дом Джен Псаки разгласи, че Съединени американски щати могат да обезпечат тета доза на американците, като в това време подаряват ваксини на нуждаещи се страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР